[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Cum se întreţine Andreea Marin la 45 de ani. Secretele dietei
Vacanță de coșmar! Katie Price a ajuns în scaunul cu rotile după ce ...
CA O ADEVĂRATĂ ZEIȚĂ! Iată cum a pozat recent Diana Brescan! FOTO//
SEXY și IREZISTIBILĂ! Marinela Bezer și-a uimit fanii cu noi imagini ...

Date CURIOASE! Află câți moldoveni își marchează astăzi ZIUA ONOMASTICĂ!

Peste 80 de mii de moldoveni își sărbătoresc astăzi ziua onomastică, fiind marcată sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, informează SHOK.md.

Biroul Național de Statistică a oferit date curioase privind numărul moldovenilor care poartă numele Mihail, Gavriil, Mihaela, Gabriel și Gabriela.
„Astăzi îi sărbătorim pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil! Felicitări cu ocazia zilei onomastice celor 72 mii bărbați/femei din Republica Moldova care poartă numele Mihai(l)/Mihaela și 9 mii bărbați/femei cu numele Gavri(i)l/Gabriel/Gabriela !!!???” – potrivit datelor Recensământul Populației și al Locuințelor 2014 (RPL2014).
Mai exact, în Moldova sunt:
Mihaela – 11 666
Mihail – 60 564
Gavriil, Gabriel – 3772
Gabriela – 5500.
SHOK.md precizează:
Mihaela / Mihai. Provin de la numele ebraic “Mikha’el” care inseamna “cine se aseamana cu Dumneazeu?”, aceasta fiind o intrebare retorica, neexistand o persoana care sa se asemene cu Dumnezeu. Mihail este unul din cei sapte arhangheli din traditia ebraica si singurul care este identificat drept un arhanghel in Biblie. In “Apocalipsa” din Noul Testament, acesta este portretizat ca fiind liderul Armatei Raiului, astfel fiind considerat protectorul soldatilor.
Gabriel / Gabriela (in limba latina: Gabrielus; in limba greaca : Γαβριήλ, Gabriēl; in limba araba: جبريل, Jibrīl or جبرائيل Jibrail; in aramaica: Gabri-el) isi are originea in ebraicul (גַּבְרִיאֵל), avand semnificatia de “Dumnezeu este puterea mea / fiinta puternica / eroul meu “. Intelesul ebraic al numelui Gabriel este interpretat si ca “ omul/barbatul puternic al lui Dumnezeu” , “eroul lui Dumnezeu” . “puterea mea este (in) Dumnezeu”.

46495675_2148579715381851_978843546637303808_n

SHOK.md


NOI 21, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...