[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Maria Ciorici, la 32 de ani: De ziua mea fac recapitulare/ Ce m-a ...
Totul pentru SĂNĂTATE iar frumusețea ca BONUS! Vezi cum arată Tatiana ...
A umplut rețelele cu IMAGINI PROVOCATOARE! Diana Brescan nu ratează ...
Horoscop 12 iulie 2020. Ce îți aduce ultima zi a săptămânii

De la TV - la serviciul de presă al MAIA! Violeta Scrișu: „Nu poți plăcea la toți, asta e sigur”

Violeta Scrişu a plecat din televiziune, iar acum e șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Contactată de SHOK.md, ea a dezvăluit ce a determinat-o să facă schimbarea dată, dar și prin ce se deosebeşte activitatea curentă față de cea anterioară.

Nu mi-am fixat niciodată punctul de pornire sau de finiș pentru cariera mea. Cert e că, mereu am fost fascinată de jurnalism, iar primul meu serviciu a fost în calitate de coordonatoare a unui ziar, pe când eram la liceu.

După o experiență de câțiva ani la ziar și radio, simțeam necesitatea să gust dintr-o noutate. Așa am ajuns să învăț să scriu și să sonorizez știri și emisiuni, să fiu imună la critici și fericită la aprecieri, să-mi storc toată creativitatea pentru fiecare material, să lucrez cu ușurință peste programul fixat în contract și să mă bucur de orice produs care apărea pe sticlă.

violeta1

Am trecut peste acest duș rece timp de un an și jumătate, iar apoi mi-am folosit micile, dar frumoasele experiențe și am ajuns să îmbrățișez un alt domeniu – comunicarea.

Să lucrez în funcție de șefă a serviciului de presă a unui minister și, în general, să lucrez la stat, nu mi-am planificat niciodată. Nu mi-am imaginat cum m-aș putea modela după un tipar birocratic, să lucrez opt ore pe zi, să am pauză de prânz de la 12 la 13 sau cum aș putea comunica cu jurnaliștii, adică, foștii colegi. Iată-mă o tânără funcționară, în cea mai importantă instituție de stat din agricultură.

E dificil. Trebuie să recunosc faptul că, atunci când lucrezi cu persoane care activează în domeniu de zeci de ani, te confrunți cu o rezistență din partea lor, privind modul de abordare a activităților și rezolvarea problemelor. Eu însă, nu mă dau bătută”, a comunicat Violeta.

violeta3

Tânăra a spus că, din experiența sa de jurnalist, știe că „un comunicator este imaginea instituției, iar vizibilitatea acesteia în presă este direct proporțională cu productivitatea specialistului în comunicare”. „Îi bat la cap pe colegii mei să-mi ofere informații, să-mi expedieze fotografii, să fie activi și să participe la emisiuni, căci doar lucrând în echipă putem promova reușitele ministerului”, a menționat ea.

În opinia sa, faptul că mai întâi a activat într-o redacție și acum este comunicator, a ajutat-o să înțeleagă de ce au nevoie jurnaliștii, și că relația dintre cele două părți trebuie să fie una de prietenie. „Nu poți plăcea la toți, asta e sigur, dar am o atitudine față de colegii din presă – așa cum mi-ar fi plăcut s-o aibă comunicatorii în raport cu mine atunci când lucram în televiziune”, a adăugat comunicatorul.

violeta

Violeta a afirmat că, în momentul când va realiza că nu poate schimba nimic, va renunța la această activitate. „Dar acum am convingerea că dacă faci ceea ce-ți place cu dedicație, nu are cum să iasă prost. E bine să înveți la orice vârstă, să faci schimbări ori de câte ori simți nevoia. Asta ne face să evoluăm!”, a conchis ea.

violeta2

Victoria CEBOTARI/stagiară


MAI 25, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...