Bloggerul rus Ilya Varlamov a publicat un articol cu impresii pozitive și mai multe fotografii din recenta sa călătorie în Republica Moldova. El afirmă că țara noastră nu este apreciată la nivelul pe care-l merită. Mai mult, fiind impresionat de modul în care s-a transformat Aeroportul Internațional Chișinău, a spus că „chiar dacă Moldova nu este cea mai bogată țară, acest lucru nu se simte când ajungi pe aeroport”, informează SHOK.md.

„Priviți cât este de frumos, aranjat și modern. Indiscutabil acesta este unul din cele mai confortabile aeroporturi din spațiul CSI”, a scris Varlamov, publicând multe fotografii din aeroport.

Cel mai mult, Varlamov a fost uimit de diversitatea restaurantelor din aeroport, de la cele cu specific național – la cele cu bere și burgeri. A remarcat curățenia impecabilă din toalete și a zis glumind despre veceul pentru copii că, dacă avea unul la fel acasă când era copil, poate, creștea om decent.

Lui Varlamov i-au plăcut și magazinele Duty Free, mai mari decât în alte aeroporturi, dar și zona de așteptare din aeroport. „Business-zona de așteptare este fantastică, cu canapele moi, televizoare plasmă și free bar”, a scris Varlamov.

Varlamo, în concluzie, a reamintit ceea ce a spus despre aeroport, chiar atunci când se afla în țara noastră. „Aeroportul Chișinău este un exemplu despre cum poți să transformi un proiect tipic sovietic, așa cum în Rusia sunt foarte multe. Acel aeroport vechi și vai de capul lui s-a transformat într-un hub modern de transport cu o zonă de odihnă mare și confortabilă, cu restaurante și diverse magazine mari”, a menționat Varlamov.

Totodată, el și-a îndemnat cititorii să zboare cu escală prin Chișinău, pentru că este ieftin, dând exemplu experiența sa proprie de acum câțiva ani când, de Revelion, a zburat în Franța cu escală prin Chișinău.

Amintim că, în călătoria sa în Republica Moldova, Varlamov a vizitat vinăriile Et Cetera și Mimi, centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor”, s-a plimbat pe străzile Chișinăului cu motocicletă retro și a făcut excursii la Piața Centrală și pe străzile orașului. El a avut doar cuvinte de laudă despre vinării și aeroportul modernizat, dar nu a ezitat să critice haosul parcării automobilelor de pe străzile Chișinăului.

SHOK.md