FRESH
Candice Swanepoel e o bombă sexy! Vezi cât de senzațional arată în ...
Cornelia Ștefăneț din nou pe scenă!: „Cu o mare responsabilitate și ...
Desprins din basme! Amina, fetița cu albinism de o frumuseţe răpitoare! ...
Psihologa Sanda Diviricean: „E nevoie să începi să te creezi, să-ți ...

Doina Danielean s-a tratat de CANCER DE COL UTERIN: „Am luat un credit și tot ce aveam pe acasă din aur, ce mai aveam - am vândut…”

Doina Danielean, prezentatoare TV și radio, pentru prima dată, în cadrul unui interviu „Fără Protocol”, a dezvăluit că a învins cancerul de col uterin, 4 ani în urmă, informează SHOK.md. 

„În șabloane scrie 25 de ani și eu nu știu de ce așteptam. Dar în mai 2011, după naștere, am avut un incident cu o steriletă, care mi-a fost pusă de un medic din Cimișlia, acum nu mai este – a decedat. Imediat, la 2 zile după ce m-a readus pe mine la viață. Și în 2011 în luna mai am avut o hemoragie într-atât de puternică de la sterileta aia, care a migrat, s-a desprins de acolo, respectiv am văzut moartea cu ochii. Atunci, pe moment, medicul a întreprins careva măsuri în ceea ce privește rana care o produsese cu sterileta aia, a urmat un tratament. Parcă eram totul ok. 

Dacă din 2012-2013 nu mai aveam o viață atât de activă sexual, nu acordam atenție sănătății mele de femeie. În 2015, în urma îndemnului doamnei Casian, eu am mers la ea la consultație. După consultație, ea mi-a spus: „eu văd zilnic femei bolnave de cancer de col uterin, ceea ce am văzut aici mie îmi pare foarte grav, eu nu vreau să te sperii, dar noi dăm toate analizele de care tu ai nevoie și rezultatul nu te aștepta să fie unul frumos. A fost dur, într-atât de dur încât eu m-am speriat. 

L-am telefonat pe el (fostul soț) că era unicul meu bărbat și era bărbatul meu încă. I-am zis, uite am fost la o consultație și rezultate pot să nu fie neapărat cele mai frumoase. Atâta nepăsare și indiferență nu am văzut. A zis totul o să fie bine, nu cred eu, că eu sunt sănătos, tu ești sănătoasă. Atunci am părăsit Institutul Oncologic si nu m-am mai întors câteva luni. Îți dai seama cât de proastă am fost? 

Abia în 2016, am mers la un alt laborator și am dat tot setul de analize, răspunsul mi-a venit pozitiv HPV genul tipar 16, unul dintre cele două genotipări care provoacă cancer. L-am telefonat din nou pe el, ne-am văzut și el nega cu vehemență că el este sănătos. Medicul mi-a explicat virusul HPV se transmite sexual, unicul partener pe care eu îl aveam era el… și el practic a dat cu piciorul în mine. Aveam cancer de stadiul I – cancer de col uterin, faza incipientă, dar nu era faza de pre-cancer. Faza de pre-cancer eu o aveam la prima consultație. 

Deja fiind faza incipientă, fiind cancer, înțelegeam că eu gata mor, niște gânduri negre. Am început să fac anumite proceduri. La noi atunci în 2016, din păcate, unica soluție pentru femeile cu cancer mai ales o stadie mai avansată era și este în unele momente înlăturarea uterului. Nu știu de ce mi s-a prezentat anume procedura asta la Oncologic”, a dezvăluit ea. 

Doina, pentru sursa menționată, a spus că a mers în Belgia pentru a se trata. „În România am mers, am făcut cunoștință cu un medic extraordinar, care din start mi-a zis că tu săptămâna viitoare te programezi și zbori în Belgia și acolo o să fie totul bine. A durat săptămâni, o lună jumătate și eram bine deja. Am luat un credit și tot ce aveam pe acasă din aur, ce mai aveam am vândut și am mers la intervenție. Dar acolo am văzut altă lume. Mi-a explicat după aia medicul din Belgia că totul a fost datorită virusului HPV, rănii de pe colul uterin pe care o aveam din 2011 și care eu n-am tratat-o și pe care am lăsat-o și în ea a început a mocni ceva deloc bun. Respectiv cu suportul stresului, pe care-l eu aveam atunci, după acest tratament mi s-a schimbat absolut viața. Bine – nu vă vaccinați, dacă sunteți împotrivă, nu vă vaccinați fetițele. Dacă ar exista în țara noastră vaccine pentru băieței eu l-aș vaccina pe fiul meu, pentru că și eu sunt vaccinată. Dar sunt vaccinate după un chin, da, se tratează, s-a tratat, dar a fost o etapă foarte grea și nu doresc la nici o femeie să treacă prin etapa asta”, a mărturisit Doina.

Cristina TOMAC


MAI 13, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII