[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Instrumente de îngrijit părul pe care orice femeie trebuie să le aibă ...
Horoscop 14 iulie 2020. Vizită neaşteptată şi o cină romantică
Interpretul Ray Bark atras de instrumente muzicale încă DIN COPILĂRIE: ...
Scandal la o înmormântare într-un sat din Orhei. Preotul înjură rudele ...

E INDIGNATĂ de iresponsabilitatea celorlalți! Scriitoare: „După pandemie oamenii au devenit, mai răutăcioşi, mai invidioşi”

Scriitoarea Oxana Barbu este indignată de faptul că „starea de urgenţă s-a încheiat, dar pericolul a rămas”, iar oamenii nu respectă unele restricţii şi îşi pun sănătatea în pericol, informează SHOK.md.

„Pandemia de azi lecția de mâine. Sunt aproape două săptămâni, de când a fost retrasă starea de urgență în legătură cu Covid-19. Ar trebui să mă bucur dar n-o fac, spre regret. -De ce? – Deoarece pericolul de infectare nu a trecut. Iar oamenii nu respectă distanța, majoritatea nu sunt echipați cu măşti şi mănuşi. Dacă e să mă gândesc mai bine, oameni sunt obosiți. Surse diferite. Ştiri diferite. Iar unele din ele în genere de la început au fost false. Mulți oameni sunt dezorientați. Şi e normal să fie aşa pentru de la bun început nu am fost informați corect. Din start când ni s-a anunțat de acest virus, cei de la conducere şi ministru sănătății au fost panicați. Dacă de la începutul pandemiei ni se explica calm, ce reprezintă acest virus, care sunt consecințele lui, oamenii priveau altfel lucrurile şi nu erau atât de panicați. Un lucru care pe mine, personal m-a deranjat a fost faptul că dacă din momentul depistării primului caz de Covid-19 trebuiau închise toate intrările şi ieşirile din țară. Atât pe cale terestră, cât şi pe cea aeriană. Pentru a nu permite extinderea pandemiei în țară. Dar spre regret au fost închise abia în momentul când jumătate din populația Republicii Moldova, au fost infectați. Au fost şi decese. Au decedat mulți medici.

De ceva timp, mă chinuie câteva întrebări: Cum să fie echipați cetății cu măşti şi mănuşi, când cei de la conducere nu le au? Cum să fie pace în țară, când cei de mai sus se ceartă ca la uşa cortului? Ştiind că-i vede nu doar o țară, dar o lume? În loc să se gândească la situația care era la moment în țară, s-au săpat 1500 de morminte. În aşa mod au avut grijă de viitorul nostru. În loc să se gândească să scăpăm cu bine din această pandemie, până la finele anului. Conducerea se gândeşte la viitoarele alegeri. Privind dintr-o parte la această situație şi analizând-o, ajung la concluzia că aleşii noştri se deranjează mai mult pentru propriile fotolii, decât pentru viața cetățelor.

Mă gândesc la faptul că tot cetățenii sunt învinuiți de agresivitate şi lipsă de educație. Când de fapt cetățenii şi conducerea suntem o familie. Cetățenii suntem copii, iar conducerea ne sunt părinții. Şi respectiv copiii urmează exemplele părinților. Dacă oamenii până la pandemie erau aşa cum erau. Însă după pandemie oamenii au devenit, mai răutăcioşi, mai invidioşi. Deoarece depresia i-a făcut aşa. Oamenii nu au bani. Cu greu fac față de la un salariu la altul. Deoarece din cauza pandemiei, nu au muncit. Cetățenii nu ştiu în cine să creadă şi ce să creadă. Sunt deprimați. Debusolați şi dezorientați. Sinceră să fiu, de la început acest virus mi-a trezit suspiciuni şi multe semne de întrebare. De la început am avut multe neclarități. Pandemia respectivă va rămâne pentru tot restul vieții în amintirile noastre. Fiind una din cele mai negre pete.

Personal, am încetat să-mi fac planuri pentru ziua de mâine, aşa cum obişnuiam până la pandemie. Pentru că nu ştiu ce-mi vor aduce următoarele cinci minute. Nu-mi este frică de moarte. Căci nimeni nu a scăpat de ea. În fața ei, toți suntem datori. Mi-e frică de răutatea omenească ce nu are limită. Îmi este greu să mai spun „Totul va fi bine”. Pentru că sunt conştientă de faptul că nu va mai fi nimic cum a fost. Pot spune doar atât. „Totul va trece”. Îmi doresc din suflet, ca pandemia să devină lecția zilei de mâine”, a menționat ea.

Cristina TOMAC


MAI 28, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...