FRESH
4 dintre cele mai carismatice zodii, care te cuceresc cu personalitatea ...
Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc
Elefanții numărați din spațiu. 5.000 de kilometri pătrați pot fi acoperiți ...
(foto) Învestire desprinsă din The Hunger Games: Ce asemănări au văzut ...

E pasionată de GĂTIT! Vezi CREAȚIILE CULINARE ale Cristinei Duca! FOTO//

Cristina Duca, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), a mărturisit că pasiunea pentru gătit i-a fost cultivată din copilărie și e genul de persoană care preferă să improvizeze în bucătărie.

În cadrul proiectului SHOK.md, ea a oferit mai multe detalii despre preferinţele gastronomice.

Pasiunea de a găti mi-a fost cultivată de mică de mama și bunica, cele care mereu ne alintau cu delicii și ne satisfăceau capriciile gastronomice. Pe parcursul timpului am descoperit că iubesc să improvizez în bucătărie și să prepar „replici” ale mâncărurilor celebre ale țărilor pe care le-am vizitat. De asemenea, mereu mă inspir din cărțile și blog-urile culinare și de la prietenele mele care sunt niște gospodine iscusite.

Gătesc aproape zilnic, iar când nu am inspirație, sunt obosită sau mă rețin cu chestii profesionale, mergem cu soțul la restaurantele noastre preferate sau apelăm la serviciile de delivery sau chiar fast-food.

Nu am un meniu bătut în cuie pentru fiecare zi a săptămânii, de obicei, prepar ce ne este poftă la moment, dar am grijă să nu se repete alimentele din ultimele zile, mă străduiesc să fie cât mai divers și să aibă aportul caloric și vitaminele necesare. Nu lipsește carnea, lactatele, fructele, legumele și checurile/deserturile.

De câțiva ani sunt îndrăgostită de bucătăria italiană, franceză și greacă. Ador să gătesc și să savurez: Lasagna, Caprese, Tiramisu, Quiche Lorraine, Tarte flambe, Moussaka etc.

Încerc să gătesc cât mai sănătos, dar cred că îmi iese la doar 50%. Nu întotdeauna ceea ce se crede a fi o alimentație sănătoasă e potrivită în anumite sezoane la noi. Sunt sceptică când vine vorba despre calitatea legumelor și fructelor, cărnii și lactatelor comercializate în market-urile și piețele noastre. Nu ezit niciodată să verific etichetele produselor, termenele de garanție, țara producătoare, ce fel de grăsimi au fost folosite la producere, mereu întreb despre nivelul de nitrați, chiar dacă știu că voi primi un răspuns evaziv, din păcate.

Uneori, când mă prinde muza, postez rețetele bucatelor preparate și pe blog-ul personal. Îmi place procesul de a pregăti dish-ul, de a fotografia etapele și de a reda plăcerea procesului de creație în bucătărie. De asemenea, ador emisunile/competițiile culinare, chiar dacă uneori îmi provoacă pofte și mă face să mă scol din pat și pe la 23:00 pentru a mânca ceva :)”, a mărturisit Cristina.

Cristina TOMAC


SEP 7, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII