[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Visele devin REALITATE! Antrenoarea de fitness: ,,AM OBȚINUT mai mult ...
Lilu: „Moldova e ca o femeie. Când e respectată și iubită, devine ...
Pandemia a adus și BENEFICII! Cristina Lisnic: ,,Toți se plâng, iar ...
Cu muzica ÎN SUFLET încă din copilărie! Ginia: ,,Cânt de când mă știu”

Elena Andronache, despre VIAȚA DUPĂ CANCER: „După ce tratamentul a luat sfârșit, am decis că vreau să fac fotografie fine art, m-am mutat la Haga”

Fotografa Elena Andronache, cunoscută anterior drept Ellene Mocrii, a vorbit despre experiența prin care a trecut – lupta cu cancerul, dar și a mărturisit cum s-a schimbat viața ei după asta, informează SHOK.md.

„În ianuarie 2016 am fost diagnosticată cu leucemie, nu mai contează de care. A fost un șoc total, eu nu înțelegeam ce se întâmplă și nu credeam că se poate întâmpla așa ceva cu mine. Apoi în vreo 3 săptămâni, aflându-mă în spital, a devenit clipa decisivă – momentul când cade părul, și atunci am sesizat că eu sunt bolnavă, eu acum recunosc, dar eu atunci niciodată nu am spus asta. Eu spuneam că eu sunt sănătoasă, că asta nu e povestea mea.

Acele 9 luni au fost ca un carusel, cu urcușuri și coborâșuri. Anume în aceste 9 luni, fotografia îmi amintea de mine, cum eram eu ca personalitate. În momentul în care m-am uitat în oglindă, în iulie, după ce trecusem printr-o perioadă extrem, de dificilă, când era izolată de toți și tot, când nu ieși afară, și mănânci doar fiert. Eu am fost pusă pe niște medicamente, eram tare umflată, mă uitam în oglindă și nu mă recunoșteam. Pe lângă tratament, am trecut printr-o situație foarte dificilă, însă despre asta voi povesti în cartea mea. Lucram cu un psiholog și avea nevoie de a mă regăsi, de a mă accepta așa cum sunt eu.

Eu nu puteam să trăiesc așa și atunci am rugat-o pe prietena mea, Diana, să facem fotografii. Mi-am cumpărat o rochie, mi-am pus o coroniță și când am scos coronița, ea mi-a spus ce fain arăți așa, și în una dintre imagini mi-am recunoscut ochii, zâmbetul, și am zis că sunt minunată așa cum sunt, fără păr. Mi-a plăcut maturitatea, încrederea, și uitându-mă la ea… am zis că – da, îmi e greu, dar eu sunt ok”, a mărturisit Elena, într-un vlog publicat pe contul ei de Youtube.

Fotografa a spus că, având experiența asta în spate, a început să se accepte pe sine, felul său de a fi, noua Elena. „Am înțeles că nu m-am pierdut, ci m-am transformat într-un om diferit. După ce tratamentul a luat sfârșit, am decis că vreau să fac fotografie fine art, apoi m-am mutat în Olanda, la Haga. Acolo a apărut mai mult timp și am studiat mult artiștii de fotografie fine art”, a mai spus ea, precizând că, în prezent, se specializează în fotografia fine art și este recunoscătoare Universului că a adus-o pe calea potrivită.

SHOK.md


SEP 24, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...