FRESH
Horoscop 21 octombrie 2020. Surprize în dragoste și o lecție prețioasă
Tinerele care s-au bătut, aparent din cauza lui Constantin Țuțu, au ...
Fost star NBA, care a câştigat milioane, a ajuns să cerşească pe străzile ...
Top 3 zodii care au noroc de bani în noiembrie 2020. Ei sunt cei care ...

Victor Gaiciuc despre PRIMUL ZBOR și cele 38 de salturi cu PARAȘUTA!

Ex-ministrul Apărării, ex-ambasadorul NATO pentru Belgia, Olanda şi Luxemburg, preşedintele companiei de asigurări Acord-Grup, şi preşedinte al Consiliului de administraţie a Biroului Naţional al asiguratorilor de autovehicule, Victor Gaiciuc a povestit în cadrul proiectului SHOK.md – “PRIMA DATĂ”, despre primul zbor cu avionul.

“Am dorit din copilărie să devin aviator. Am avut un foarte mare ataşament faţă de această profesie, deşi nu zburasem niciodată. Numai după am fost admis la Şcoala de piloţi militari din Harcov, după două luni de pregătire, deja trebuia să sărim cu paraşuta. Pentru prima dată am zburat cu AN-2. Eram nouă băieţi într-un avion, atunci m-am convins prima dată că visul meu este aproape de realizare şi că nu în zadar am visat. Aveam un sentiment de bucurie, într-o oarecare măsură era şi frică.

Era foarte complicat să te convingi că trebuie să calci în gol. Dorind să le arăt colegilor că sunt viteaz şi bine pregătit, am cuprins paraşuta de rezervă şi am făcut acest pas. În trei secunde, când s-a deschis paraşuta, am fost cred că cel mai fericit om la moment, fiindcă am înţeles că totul e normal. Şi zborul spre pământ este interesant. Primele secunde, minute te simţi foarte fericit, eşti foarte bucuros că ţi s-a deschis paraşuta, eşti încântat de priveliştea pe care o ai, şi cu cât mai aproape de pământ eşti, undeva de la 200 de metri încep să apară emoţii de alt caracter, când vezi că iarba devine foarte mare, îţi creşte iarba în ochi asemenea unor copaci enormi, dar datorită antrenamentului pe care l-am avut înainte, am aterizat fără traume. Aşa a început primul zbor şi s-a terminat cu saltul cu paraşuta.

Când pentru prima dată eram la manşa avionului am avut senzaţia că eu sunt stăpânul lumii. Când decolezi şi simţi că avionul se supune ţie, te consideri ca un zeu care poate face tot, eşti mai puternic decât muritorii – nişte senzaţii extraordinare”, a mărturisit el.

Victor Gaiciuc a spus că și acum se străduiește,  când are posibilitatea să zboare cu avionul. “Am și 38 de salturi cu paraşuta, fiindcă aviatorii sunt obligaţi de două ori pe an să exercite aceste exerciţii”, a declarat aviatorul pentru SHOK.md.

gaiciuc gaiciuc1 gaiciuc2 gaiciuc3 gaiciuc

SHOK.md

foto: arhivă personală


MAI 12, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII