FRESH
Cum scapi de viruși pe iPhone: problema notificărilor din calendar ...
Nicole Kidman, probleme de sănătate mintală din cauza rolului din ...
Cât de romantică este fiecare zodie
Drama unei rusoaicei căre a primit o mână bionică, după ce soțul i-a ...

IMPRESIONANT! Un tânăr din Moldova A PICTAT „tradițiile și și cultura noastră românească” în orașul Padova, Italia! FOTO//

Alexei Luca, student al Universităţii Pedagogice „Ion Creangă” din Chişinău, a realizat, pe pereţii unei hale din oraşul Padova, Italia, câteva picturi murale inedite. Acestea cuprind scene din lumea copilăriei, dar şi chipul Slăvitului Voievod Ştefan cel Mare și Sfânt, notează www.curentul.md.

Solicitat de sursa citată, Alexei Luca ne-a povestit de unde a venit propunerea de a picta în Italia. „Am fost recomandat de către părintele Vasile Ciobanu din satul meu natal, părintelui Vasile Corja care slujește în biserica în curtea căreia se află la moment picturile murale. Prin intermediul picturilor mele am redat de fapt tradițiile și cultura noastră românească. Am dorit să aduc un pic mai aproape de moldovenii din Italia, o parte din tradițiile de acasă”, ne-a spus el.

Perioada de lucru asupra picturilor murale a durat o lună. „Am început de pe 11 octombrie si am terminat pe data de 11 noiembrie, exact cu o zi înainte de Sfințirea Bisericii „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din Padova, Italia. Au fost trei compoziții. Prima reflectă păstorul cum își protejează familia în care este redat tradițiile oamenilor de la țară, care știu și să muncească, dar și să sărbătorească. În a doua pictură sunt reflectate poveștile noastre, personaje cu diferite caractere și emoții. Și în a treia pictură este reflectat Ștefan cel Mare și Sfânt, bisericile și mănăstirile ctitorite de domnitor”, a mai adăugat el.

Totodată, tânărul a relatat că aceasta a fost o experiență nouă pentru el, dar una destul de interesantă.

„Am avut o experiență foarte interesantă am cunoscut oameni noi. În special am întâlnit o familie tare grozavă care m-a ajutat foarte mult, m-au găzduit câteva zile, de asemenea mi-au povestit multe lucruri frumoase și interesante despre orașul Padova. Am avut ocazia să cunosc și artiști locali de acolo, iar ulterior au apărut și unele comenzi”.

ciofu4 ciofu ciofu1 ciofu2 ciofu3

SHOK.md


NOI 23, 2016 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII