FRESH
(video) Incendiu la sediul Huawei din China!
Se pregătește meciul secolului: Manny Pacquiao se va lupta cu Conor ...
(video) Un parlamentar a ȘOCAT pe toată lumea, în direct la TV! A ...
FOTO / Loredana Groza, dezbrăcată în așternuturi

MAMA A INSTRUIT-O la telefon! Lilu Ojovan: „Prima pască din viața mea o voi ține minte toată viața. Ca și primul sărut” FOTO//

Prezentatoarea TV, Lilu Ojovan, de Paște, a stat acasă, așa că a vopsit ouă în mod natural și a copt pentru prima dată pască, evident cu ajutorul mamei… la distanță, informează SHOK.md.

Lilu a povestit prima sa experiență care s-a soldat cu o pască, iar procesul a fost cu multe emoții.

„Doamne câte emoții – prima pasca coaptă din viața.? La telefon de la mama am primit instructajul. Chiar dacă in ceilalți ani eram alături de ea prin Bucătărie sau Sarai când cocea pasca, niciodată nu am făcut-o eu de la A pana la Z. Fiecare gospodina e regina între “blidele” sale.

Știu ca aluatul cere nu doar mâini bune de frământat dar și inima curată, gânduri liniștite și zâmbete pe buze. Stare buna, asta mai pui in aluat nu doar faina, drojdie, ou, apa, sare, zahăr. Am frământat cu oleaca de frică. Și dacă nu îmi iese. Ma consolam cu ideea, ca faina, brânza și timp mai am mâine. Dacă nu iese, macar o pregătire temeinica am avut.

După, am învelit vasul in care stătea boțul de pâine și speranța. L-am înfășurat binișor și l-am pus pe geam, sa se încălzească la soarele blând de Aprilie. Peste fiecare 20 de minute ridicam prosopul (vechi de peste 60 de ani, țesut de surorile lui tătuca) sa văd dacă creste.

Pufos. Hu, e bine. Jumătate de drum e făcut. Acum trebuie sa împletesc. Am lăsat uleiul făcut de tata, la moara din sat, sa se prelingă printre degete și la treaba. Sper sa fie la fel de ușor și plăcut ca și împletitul cosițele fetelor. Încă zeci de minute de așteptare. Momente in care am avut timp sa gândesc. Sa mulțumesc pentru ca am avut din ce face și ca am avut cu ce face.

Produse in cămara și mâini sanatoase?? Despre asta e Paștele – sa mulțumești pentru viața, șansa, familie, timp.

Prima pasca din viața mea o voi tine minte toate viața. Ca și primul sărut”, a mărturisit Lilu, pe Instagram.

35508734-2ADD-4295-ABCA-17FE502011F3

SHOK.md


APR 21, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII