FRESH
(video) Prima doamnă, așa cum nu ai văzut-o niciodată. Galina Dodon, ...
Gina Pistol şi-a etalat sarcina în rochiţe mulate. Cât de bine arată ...
Inna și iubitul Deliric, vacanță în Dubai de ziua solistei. Ce bine ...
Natalia Gordienko lansează un videoclip dedicat fiului său, Cristian! ...

Muzică, șah și tort - FELICITAREA INEDITĂ a lui Ion Ceban de Hramul Chișinăului! FOTO//

În scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, ieri, timp de cinci ore a funcționat o platformă interactivă a  candidatului PSRM pentru funcția de primar general al capitalei. Sărbătoarea pentru întreaga familie, organizată de echipa lui Ion Ceban, a avut scopul de a uni generațiile prin melodii despre Chișinău, a le reaminti locuitorilor capitalei că Chișinăul e un oraș frumos, cu tradiții și istorie bogată, informează SHOK.md.

„Chișinăul este un oraș foarte frumos și verde, dar știu că împreună îl putem face și mai frumos”, a spus Ion Ceban în adresarea sa către locuitorii Chișinăului.

Formatul sărbătorii a satisfăcut interesele și preferințele oamenilor de diferite vârste. În timp ce adulții savurau plăcerea melodiilor interpretate de orchestra simfonică, copiii s-au distrat în corturile de creație amenajate în scuar. „Mă bucur să văd la acest eveniment multe familii. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca aceste familii să nu fie nevoite să plece în căutarea unui rost mai bun, să le creăm condiții care i-ar determina să rămână în Chișinău. Din păcate, exodul populației este marea noastră problemă. Zece ani în urmă, când eram viceministru al Educației, în Moldova, erau 122 de mii de studenți, acum această cifră a scăzut de două ori și jumătate. Trebuie să oferim oamenilor posibilități de creștere profesională, salarii bune, condiții de viață confortabile, doar atunci ei vor rămâne să trăiască aici, acasă. Știu că avem potențialul și capacitatea de a realiza toate aceste obiective”, a spus Ion Ceban, care a urcat pe scenă însoțit de soția sa, Tatiana, fiica Ilinca și fiul Vasile.

De o atenție deosebită a chișinăuienilor s-a bucurat platforma pe care au avut posibilitate să joace partide simultane de șah cu directorul FIDE, maestrul Viorel Bologan și de dame cu Ion Dosca, campion mondial. „Mulțumesc tuturor celor care mă susțin în această campanie – toți sunt oameni minunați – sportivi, actori, muzicieni, profesori universitari, medici… Mă închin și vă asigur că voi face tot posibilul să nu vă dezamăgesc. Haideți să avem grijă de orașul nostru și să-l iubim!”, – s-a adresat Ion Ceban locuitorilor capitalei.

Sărbătoarea a continuat cu muzica artiștilor celebri – ansamblul de acordeoniști „Concertino”, Valentin și Amelia Uzun, formațiile „Noroc”, „Brio Sonores”, „SunStroke Project” și „Gîndul Mîței”.

Punctul culminant al serii a fost un imens tort festiv, oferit participanților la eveniment cu ocazia celei de-a 583-a aniversări a Chișinăului. „Mulțumesc tuturor chișinăuienilor pentru sprijin, mulțumesc echipei mele. Cu siguranță vom face orașul nostru mai curat și mai confortabil. La mulți ani, Chișinău! Bunăstare și prosperitate!”, a urat capitalei Ion Ceban.

SHOK.md


OCT 15, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII