FRESH
Kylie Jenner, într-o rochie transparentă pe Instagram! Imaginile au ...
Radu Albot, calificat în sferturi la turneul din Singapore
Zodiile cărora nu le este frică de singurătate
Motivul pentru care Simona Halep s-a imunizat cu vaccinul Pfizer. ...

NU sărbătorește Paștele ÎN FAMILIE! Margareta Răducanu:”am preferat să petrec această sărbatoare într-un sanatoriu de la noi din Moldova”

Prezentatoarea și producătoarea TV Margareta Răducanu, în acest an, nu va sărbători Paștele cu familia, așa cum obișnuia, dar va merge cu fetița sa intr-o vacanță la sanatoriu.

Pentru SHOK.md, ea a vorbit despre aceasta, dar și tradițiile respectate în familie, cât și despre meniul de sărbătoare.

“Prima dată în viață nu sunt cu familia de Paște. Am avut 6 luni de muncă asiduă și într-un ritm nebun de aceea mi-am planificat o vacanță cu fetița departe de gălăgia orașului. Sunt un patriot incurabil și deaceea am preferat să petrec această sărbatoare într-un sanatoriu de la noi din Moldova. Pentru că mereu nu-mi ajunge timp să stăm mai mult cu scumpa mea fetiță ( eu sunt prinsă în filmări, ea frecventează grădinita și apoi două activități suplimentare) am hotărât să fim doar noi două în această vacanță!

Acum să vă povestesc despre cum sarbatorește Paștele familia noastră. Avem o tradiție venită de la stră-stră-bunica să coacem cozonacul după rețeta familiei în fiecare an. Ne adunăm toate femeile și pas cu pas realizăm toate indicațiile din rețetă. În ziua când coacem cozonacul toată casa și măhalaua se umplu de mireasma unică a acestui delicios simbol al paștelui. Și desigur cea mai frumoasă amintire de Paște este spalatul pe față de dimineată în ziua Paștelui cu ouă albe, roșii și cu bănuți!!!! Această tradiție o transmit și fetiței mele Daria -Andreea. Multi ani la rând eu eram delegată să sfințesc cozonacul și o făceam cu mare responsabilitate. Mergeam la biserică din sat și stăteam toata slujba. Acum de când am născut fetița am schimbat persoana care duce coșul la sfințit. Pe masa de sarbatoare neapărat trebuie sa fie mieluțul preparat și el într-un mod simplu dar foarte gustos. Mama ne-a mai obișnuit ca pe masa de sarbatoare să mai avem sarmale, clătite cu branza și răcitură ( așa se spune la noi). Nu abuzăm cu multă mâncare și ne străduim să fie totul dietic, ca să nu stresăm sistemul digestiv în aceste zile.Această sărbatoare este cea mai importantă și mereu a fost petrecută în sânul familiei. Vă doresc să aveți binecuvântare, belșug și multă sănătate! Să prețuiți ceea ce aveți și să transmiteți în jurul dumneavoastră numai bine! Bunătatea va salva lumea” a spus Margareta.

Cristina TOMAC


APR 29, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...