[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
(video) Metallica anunță lansarea unui nou album live „S&M2”
De la Jurnalism la DESERTURI Franțuzești!: „Scopul meu primordial ...
Rodica Rusu adâncită ÎN GÂNDURI!: „Am un vis”
Cum arată tânăra care îşi injectează singură pomeţii: „Totul este ...

O prezentatoare TV – INDIGNATĂ, a spus de ce BĂIEȚII EI AU PĂR LUNG: „Înfruntăm tot felul de prejudecăți. Culmea culmilor a fost de Blajini” FOTO//

Prezentatoarea TV Aura Revenco are doi băieți – Dragoș de 7 ani și Horațiu de aproape 3, și ambii au părul lung, iar din acest motiv deseori se înfruntă cu diverse prejudecăți și interpretări. Jurnalista, într-o postare pe blogul său, a făcut lumină la acest subiect, informează SHOK.md.

„Dragoș are 7 ani, iar părul i l-am lăsat să crească de pe la 4 ani, atunci când i-am înființat trupa lui de rock „Rock Kids”. Tot de atunci a început el să aibă pasiune pentru trupa „Iris” și Cristi Minculescu, apoi a intrat Smiley în preferințe și se menține în top, deocamdată. Horațiu face 3 ani luna asta. E blond, cârlionțat și cu ochii albaștri. Parcă e dintr-un tablou cu îngeri din ăia cu bucle aurii și cu aripioare albe. Când îi pun pălăria, chipiul, sau bandana pe cap și îi aranjez frumos zulufii, zici că e rupt din poveste și trimis să ne înfrumusețeze viața!”, a scris ea pe sweet-aura.com.

Prezentatoarea a adăugat: „Bineînțeles că, și eu, și ei înfruntăm aproape zilnic tot felul de prejudecăți ale celor care sunt guru într-ale fashion-ului și care încearcă să ne convingă că “trebu tunși!”. Adică femeile tunse băiețește și fetițele tunse scurt (cică așa trebuie, dacă vrem să se îndesească părul) nu reprezintă nimic ieșit din comun. În schimb băieții cu părul lung sunt ciudați, la naiba, și primesc eticheta de „fetiță cu șurub”!”.

„Când ne plimbăm prin parc, când mergem la supermarket, sau la tot felul de evenimente, inevitabil, măcar un singur om, dar ne întreabă: sunt băieți, sau fetițe? Asta deși sunt îmbrăcați ca băieții, stilați și drăguți, unul are chipiu cu Batman pe cap, celălalt are bandană cu Guns’n Roses, au constituție sportivă, mers și ținută masculină. La urma urmei, că tot se definesc  sexele după culori, sunt îmbrăcați în albastru, verde, gri, negru cu roșu, nici într-un caz în haine roz… Eu sunt amabilă întotdeauna, cu fiecare, și răspund șablon: am doi băieți frumoși ca fetele! ?

Culmea culmilor a fost de Paștele Blajinilor când am fost la bunica mea la cimitir (care a decedat acum 3 săptămâni), iar fiecare a doua persoană  se adresa picilor mei:

  • Hei, frumoaso, uite ce are tanti pentru tine!
  • Cum îți cheamă fetele?
  • Păpușa, vino la tanti să-ți dau ceva!”, a mărturisit Aura, precizând: „într-unul din cazuri, nu am mai zis nimic, dar Dragoș, după ce și-a primit ciocolatele de la o mătușică, i-a răspuns răspicat: “Noi suntem băieți!” Evident, lumea duce palma la gură în semn de “vai ce am făcut” și imediat își cere scuze de cele mai multe ori, iar noi reacționăm cu zâmbetul pe buze”.

De asemenea, a scris că pe Dragoș îl întreabă deseori copiii din curtea școlii: “Ești băiat, sau fetiță?” „Apoi îmi povestește cum se șușotesc pe hol copiii: “- Asta-i fetiță, dar se poartă ca un băiat. – Ba nu. Eu știu că e băiat. L-am văzut la televizor”. La propunerea mea de a merge la frizerie să dăm jos părul, Dragoș a zis “NU!” (și, apropo, nu-l afectează etichetările celor din jur, e imun) Acum stați să vedeți ce planuri are el pentru vara asta: tre să creștem bretonul (așadar am cumpărat câteva cercuri negre, aproape invizibile), ca să putem împleti părul din frunte, iar la spate să-l radem. Mai pe scurt, fan Smiley și atât! Și noi îi dăm voie! Ba chiar îl susținem și îi oferim toate sfaturile necesare pentru îngrijire! În felul în care arată acum, el se simte bine și foarte special! Nici Horațiu nu acceptă să-i tundem creții. Se uită dimineața în oglindă și exclamă: ”Măi, măi, măi, ce frumos sunt!” Iar atunci când cineva îl atinge cu întrebarea: ”- Măi, tu ești băiat sau fetiță?”, el răspunde:  “Eu sunt Horațiu, nu sunt fetiță!””, a mai scris ea pe blog.

Aura recunoaște că e mai greu de îngrijit părul lung, dă multe bătăi de cap, dar ei rezistă fără  niciun scârț la procedura de spălare și uscare a părului, apoi în fiecare dimineață la descâlcirea câlfoiului care se formează pe timpul nopții la ceafă. Dar există sfântul spray care descâlcește bine și pieptenele special.

„În rest, ce să mai… Trăim într-o epocă în care lungimea părului îi definește pe oameni. Și e inadmisibil ca un băiat să stea cu o claie de păr pe cap. Că de ce nu s-ar tunde și el ca toți băieții normali?”, a conchis ea.

SHOK.md


MAI 22, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...