FRESH
Laurette: „Pentru un milion de euro mi-aș înșela soțul!”. Ce spune ...
Horoscopul primăverii 2021: ce te așteaptă, în funcție de zodie, în ...
Va prezenta piesa pentru „Eurovision Song Contest 2021” în Rusia! ...
Katharine McPhee și David Foster au devenit părinți. Actrița i-a dăruit ...

Piesele sale – MIXATE de Paul van Dyk și Giuseppe Ottaviani! El e moldoveanul pasionat de muzica trance!

Alex Portarescu, alias Aurora Night, este un tânăr compozitor și DJ, care este mai puțin cunoscut în Republica Moldova, dar mai mult peste hotare. Piesele sale au ajuns să fie mixate de nume grele din industria muzicii trance – Paul van Dyk, Giuseppe Ottaviani, DJ Feel, John Askew, Bobina și alții.

SHOK.md l-a contactat pe Alex pentru a afla a când a început să facă muzică, dar și cum a ajuns la asemenea colaborări.

„Drumul spre cariera muzicală a început încă de la 6 ani, când am fost înscris la şcoala muzicală şi anume la specialitatea –  pian, unde am făcut 7 ani de studii şi am finisat cu succes. Nu eram cel mai bravo elev, fiindcă de mic eram preocupat de fotbal, iar muzica era pe al doilea plan. Însă la 17 ani am încercat să alcătuiesc primele mele melodii şi iată că, dintr-o simplă pasiune, muzica a devenit scopul principal în viaţă”, a declarat el.

Alex spune că a durat ceva timp până a ajuns la primul său produs, însă rezultatul a fost unul destul de pozitiv și colaborările nu au întârziat să apară. „După 2 ani de tutoriale și încercări, am realizat că stilul „trance” este cel mai apropiat şi cel mai frumos pentru mine. După câteva piese, am semnat primul meu contract cu casă de discuri din Slovenia – „Semitrance Records”, track-ul se numea ”Lilly”. Cu această piesă am avut primul suport la radio, de către artistul rus Alex Miller. După, „Lilly”, timp de un an, am reuşit să semnez peste 10 contracte internaţionale cu diverse case de discuri: Nanobeast Records (S.U.A.), Club Family Records (Ukraina), Promind Recordings (Iran), D Max Recordings (Germania) şi altele”, a povestit compozitorul de muzică trance.

El a mai spus că piesele semnate la aceste label-uri au început să aibă suport, adică să fie incluse în mix-urile mai multor artiști cunoscuți, cum ar fi: Paul van Dyk, Giuseppe Ottaviani, Dj Feel, John Askew, Bobina şialții. „Suportul regulat în radioshowuri îmi permite să fac noi cunoștințe şi pas cu pas să ajung la acel vis al meu”, a precizat DJ-ul.

Alex a dezvăluit și de ce a decis să fie sub numele „Aurora Night. „Pentru mine fenomenul de Aurora Boreala e cel mai perfect de asta și am decis să fiu sub acest pseudonim”, a spus el.

SHOK.md precizează: Proiectul Aurora Night a fost lansat la 14 octombrie 2013. Potrivit lui Alex Portărescu, doi ani au fost dedicați studiilor în domeniu, iar realizarea produselor și rezultatele înregistrate au luat aproximativ 8 luni.

SHOK.md


AUG 11, 2016 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...