FRESH
Cum se poartă zodiile atunci când se află în preajma unei persoane ...
FOTO Ashley Tisdale este însărcinată pentru prima oară! Primele imagini ...
(foto) Cum arată fosta soție a solistului trupei Carla's Dreams
Horoscop 20 septembrie 2020. Bucurie în familie şi un cadou din partea ...

SCANDAL! Un cunoscut compozitor din Moldova – INDIGNAT: „Mă voi plasa la toate posturile de radio și TV, în afară de TRM atâta timp cât…”

Cunoscutul compozitor din Moldova, Oleg Baraliuc, astăzi, și-a arătat indignarea, printr-o scrisoare deschisă, referitor la faptul că lucrările sale, cât și cele ale colegei sale 0 Radmila Popovici-Paraschiv, sunt „interzise” la televiziunea publică națională. Potrivit spuselor sale, responsabil de aceasta e producătorul Teodor Guțu, informează SHOK.md.

Vedeți scrisoarea integrală, publicată pe Facebook:

„Compozitorul Oleg Baraliuc
Pentru toată lumea
SCRISOARE DESCHISĂ
Stimați prieteni, colegi și toți acei, care prețuiesc arta, muzica, dansul și tot frumosul din lume!
Stimați guvernatori și șefi!!!!!!
Astăzi, după 30 de ani de creație, pentru prima oară vin și eu cu o indignare totală despre ce și cum se face în lumea noastră, a muzicii, artei și în general…
De ultimii trei-patru ani mă tot întreb:
„CINE hotărăște în Moldova soarta creațiilor, pe care noi, compozitorii, poieții, dansatorii, cu studii de profil, le facem zi de zi, depunînd multe eforturi, cunoștințe și suflet? Cine hotărăște să apară, sau să nu apară un tînăr interpret, sau interpretă, un dansator, un tînăr compozitor… la TRM (Postul Public Național de televiziune„TELERADIO MOLDOVA”)
Un oarecare Teodor Guțu…
Cine este El, de unde vine, ce studii și cunoștințe are în domeniu, de către cine este pus ca să ne valorifice creațiile noastre?
Cine i-a dat dreptul să răspundă ”… Încercați la alt Post de TV, că nu sunteți din gașca mea?…”
Poate facem o analiză de emisiuni și imediat vedem gașca…
Bine, nu îndrăznește să facă așa ceva cu artiștii consacrați, că îi este frică. Dar…
Deja de cîteva ori a refuzat să vină tineri interpreți, care interpretează piese scrise de mine și Radmila Popovici-Paraschiv, la emisiunile din TRM. (post, care de fapt zi cu zi își pierde reitingul, plasînd postul aproape pe ultim loc în țară.) Datorită politicii și gustului personal al acestuia.
El hotărăște „…Cine vine la Voi…” în casă prin intermediul ecranelor TV.
Poate să-și impună părerea personală, fără un consiliu de domeniu, merită sau nu un artist, sau un cîntec, sau dans să apară pe ecran sau nu.
De ce oare poate?
Am venit noi cu Radmila vre-o dată cu vre-o piesă, pentru care să ne fie rușine? Sau am promovat noi vre-o dată vre-un interpret, care nu merita să fie promovat?
Toți interpreții notorii din țărișoara asta mică, au fost cîndva necunoscuți. Au fost promovați de cineva și datorită părerii publicului spectator au devenit stele. Este dreptul lor și trebuie ajutați.
De ce să le furăm azi dreptul tinerelor talente la aceeași cale?
Cum să devină ei vedete, dacă un Doru Guțu, le hotărăște soarta așa…la gustul său personal?
De 30 de ani tot scriu muzică și nu mi-e rușine pentru niciuna din piesele mele, pentru niciunul din tinerele talente pe care le-am promovat și promovez.
Astăzi voi posta o piesă cu numele ”CE ÎNSEAMNĂ O MAMĂ”.
Teodor Guțu și-a permis să-i spună interpretei, că nu îl interesează așa piesă, pentru că în Țară există peste 100 de piese despre mamă și asta nu e din cele mai bune. Și că poate ar trebui să-și schimbe aluatul, adică să înțeleg că aluatul suntem noi, Oleg Baraliuc Și Radmila Popovici-Paraschiv. M-mmm…Interpreta a prezentat de fapt autorii.
DE ce să nu dea posibilitate să decidă asta poporul?
Ce nostim… L-a ajuns mintea să o facă și în scris, pe FACEBOOK, ce ar însemna că eu sînt documentat și nu vorbesc așa din vînt.
Nu mai pot tolera aceste prostii și declar:
Eu, compozitorul Oleg Baraliuc, nici mai mare, nici mai mic decît sînt, refuz să mai apar la acest post de TV, care de fapt nu-i aparține lui Teodor Guțu, ci după toate cele normale-Poporului Republicii Moldova.
Am vorbit cu El și mi-a spus:„Atîta timp cît sînt eu aici, Eu voi decide care artist și piese sînt de formatul Televiziunii Naționale, iar care-NU.”
Păi poate se rezolvă cumva acestă problemă…Poate vede cumva conducerea canalului, că in toate emisiunile lor se învîrt aceeași interpreți, aceeași ”GAȘCĂ”.
Mă voi plasa la toate posturile de radio și TV, în afară de TRM atîta timp, cît acest individ își va face afacerile sale cu ”GAȘCA” sa și pînă nu-și va cere public scuze pentru diminuarea creației mele și a altor colegi de ai mei.
Înțeleg, că TRM nu va sărăci fără creația mea, pentru că nu mai are unde sărăci, dar…cel puțin sper, că se vor mai trezi și alți colegi de-ai mei, ca să vorbească în public despre lucrurile, pe care acum le discută doar în culuare.
Și totodată voi înțelege, dacă o face chiar din capul său, ori indicațiile vin mai de sus…
Iar piesa ”Ce înseamnă o mamă” oricum o voi plasa astăzi, ca să o ascultați Dumneavoastră și singuri să decideți-merita sau nu să fie prezentată pe ecranul TRM.
Vă mulțumesc pentru atenție și răbdarea pe care mi-ați acordat-o”.
CU RESPECT (regalii încă nu am meritat, dar…muncim)
compozitorul OLEG BARALIUC”.


IUN 5, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII