[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
(foto)Mesaj pentru cei de la Barcelona la revenirea în Spania: ”Să ...
Cum arată partenerul sau partenera perfectă pentru tine, în funcție ...
(foto)Christina Aguilera a înnebunit internetul după fotografiile ...
Cristofor Aldea-Teodorovici a devenit TĂTIC: ,,Plus un tătic fericit ...

Vinoteca „Decanter” și-a deschis ușile: „Vrem să creăm un centru de cultură și promovare a vinurilor moldovenești” FOTO//

Într-oatmosferă caldă, prietenoasă și plăcută, în inima Capitalei, și-a deschis larg ușile vinoteca „Decanter”, locul unde vor fi promovate vinurile autohtone,transmite SHOK.md.

Această vinotecă va oferi posibilitate producătorilor de vin mari și mici să-și promoveze produsele. „Vrem să creăm un centru de cultură și promovare a vinurilor moldovenești. Majoritatea sunt producători autohtoni cu nume, case mari de producere a vinurilor, dar se regăsesc și producătorii mici”, ne-a spus directorul vinotecii, Carolina Maslo.

Potrivit proprietarului, oaspeții vor avea posibilitatea să cumpere vinul și să-l ia cusine, dar și să-l savureze pe loc, în local, și să servească din bucateleoferite de bucătăria vinotecii.

„„Decanter”reprezintă o bucătărie ideală pentru wine food pairing, o asociere între vin șibucate gastronomice, luând în considerare natura produsului, textura, inclusiv garnitura și sosul. Experiența noastră culinară se bazează pe elemente ale bucătăriei mediteraneene – cele mai bogate în aventuri vinicole și se evidențiază prin prospețime și rafinamentul gusturilor. În același timp, nu uitam de origine,ținând cont de produse autohtone, marcate în bucătăria tradițională moldovenească”, spune Carolina Maslo.

Ne-am interesat și de unde a apărut ideea deschiderii vinotecii. „Strămoșii noștri se ocupau cu producerea vinurilor. Este o îndeletnicire și bogăție aneamului nostru. Noi, fiind în oraș, vrem să promovăm și să transmitem oaspeților noștri, de acasă și chiar peste hotare, această bogăție”, ne-acomunicat Carolina Maslo.

Vinoteca, la moment, are 120 de tipuri de vin, dar colecția urmează a fi completată, mai ales după apariția vinurilor de roadă nouă.

De asemenea, se lucrează în permanență la cartea vinurilor, unde vor fi adăugate noile apariții. Vinoteca„Decanter” se află pe strada A. Șciusev, 101 din Capitală.

O puteți vizita oricând între orele 08:00 – 22:00. Mai multe detalii puteți vedea pe pagina de Facebook a vinotecii.

SHOK.md


DEC 10, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...