[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Cea mai scumpă mască din lume, din aur şi cu diamante încrustate, ...
Ai mașină? VEZI ce se întâmplă atunci când conduci cu geamurile deschise
FOTO / Cât de mult a slăbit Bianca Rus. I se văd oasele!
(Foto) Un mini ghid pentru ALEGEREA COSTUMULUI DE BAIE- după siluetă!

Vrea 6 VIEȚI CA SĂ FACĂ TOT ce-i place! Rodica Ciorănică: „Bătrânelul meu ar fuma trabuc, iar eu, bătrânica în ochelari cu ramă roșie…”

„Cred ca mi-ar trebui vreo cinci sau chiar șase vieți care să se țină minte una pe alta ca să fac tot ce mi-ar plăcea să fac. Sau poate o viață lungă de vreo 300 de ani măcar… pentru noi toți” – a mărturisit jurnalista Rodica Ciorănică, pe rețelele de socializare, informează SHOK.md.

Astfel, ea a povestit cu lux de amănunte cum ar arăta fiecare dintre viețile sale:

1. Viața 1 sau prima parte. Ar fi exact ca cea pe care o am azi. Aș fi jurnalista, aș cunoaște oameni. Aș alerga ca și azi prin tot felul de pasiuni jurnalistice – tv, reviste colorate, publicitate, și aș fi un om fericit. Și aș iubi adevărul, ca azi.

2. În partea a doua a vieții mele mi-ar plăcea să construiesc. Blocuri mici și pline de căldură, studiouri cu personalitate pentru tineri deștepți care încep o viață pe cont propriu, fără pilele părinților, cartiere care să schimbe arhitectura mâhnită a Chișinăului.

3. În viața a treia aș fugi la țară. Să mă fac agricultoare, fermieră. Să colind câmpurile în ciubotele mele de cauciuc de la Dolce Gabbana (rămase din prima viață!), pâna se rup și îmi iau ceva cu bulinuțe de la piața din raion; vreo rochiță minunată de la #kasanduta și, la Paște, aș împarți garderoba mea din prima viața tuturor femeilor din sat, să se simtă femei. Aș mai face copii și ne-am bucura de viața liniștită de la țară. Aș învăța să mulg vacile, aș congela legume pentru chișinăuieni, aș face vin roșu pentru parizieni, mi-as face griji de ploița prea multă sau prea puțină, și aș arăta oamenilor că SE POATE!

4. În viața a patra aș fi primar. Nu în Chișinău. În satul meu. Mi-e dor tare de oameni care nu se mai chinuiesc, dar care se bucură. Oameni care ar putea aprecia confortul și asfaltul, la fel și hudițile lăsate pentru hoinărit cu tălpile goale. Aș trage gaz și apă, aș construi cinematograf și casă de cultura, baie, mici produceri locale și niște ceva-uri care să-mi întoarcă mătușile la casele lor triste și la copiii care au crescut mari fără ele. Vara, aș invita actorii de la Chișinău, cu un spectacol la fel ca în copilăria mea, când îi priveam muți de admirație. Iar de Crăciun – lautari, să nu uităm horele.

5. A cincea viață va fi cu a șasea la un loc. Am avea o vinărie mică și un hotel cu pereți din sticlă. Am primi musafiri, am discuta despre mâncare și despre vin, despre fime și cărți, și uneori despre politică. Vara am lăsa administrarea pe seama nepoților, iar noi ne-am muta la mare, în Italia. Am bea vin italienesc, am merge la dansuri cu alte cupluri de moșnegei bronzați și veseli, am privi pescărușii, azurul necuprins.

El, bătrânelul meu grizonat, ar fuma trabuc, iar eu, bătrânica în ochelari cu ramă roșie, aș scrie cărți despre toate viețile pe care le-am trăit. Despre oamenii care mi s-au părut excepționali. Despre iubire și neiubire. Despre drumul lung și încâlcit care duce spre fericire. Și despre cum înveți să accepți această fericire ca pe o normalitate la care nu ai sperat”.

SHOK.md


IUN 24, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...