Un an de la decesul legendarului Pele. Brazilia l-a omagiat pe „Regele fotbalului”

 Un an de la decesul legendarului Pele. Brazilia l-a omagiat pe „Regele fotbalului”
3Shares

Brazilia l-a omagiat pe „regele” Pele, vineri, în ziua în care s-a comemorat un an de la decesul legendarului fotbalist, dar în special la Santos unde şi-a început cariera, la Rio de Janeiro şi, de asemenea, pe reţelele de socializare, scrie digisport.ro.

La Santos, în apropiere de Sao Paulo, o ceremonie religioasă a avut loc la muzeul care prezintă cariera triplului campion mondial (1958, 62, 70), decedat pe 29 decembrie în urma unui cancer de colon, la vârsta de 82 de ani.

Brazilia l-a omagiat pe legendarul Pele, la un an de la decesul său

La Santos, unde a jucat din 1956 până în 1974, Pele se află înmormântat într-un mausoleu vizitat de mii de admiratori de la inaugurarea sa în luna mai.

Clubul, singurul din Brazilia unde Edson Arantes do Nascimento a jucat, a publicat o înregistrare video pentru a comemora data, dar şi o fotografie însoţită de o legendă: „Un an fără Edson, dar Pele este etern”, potrivit Agerpres.

De la stadionul lui Santos, Edinho, unul din cei şapte fii ai lui Pele, a lansat 12 baloane albe pe cer, conform imaginilor postate de club pe reţelele de socializare. În acest sezon, clubul brazilian în culorile alb şi negru, a retrogradat în divizia secundă pentru prima oară în istoria sa.

„Amintirea ‘Regelui fotbalului’ rămâne vie în spiritul oamenilor”

La Rio de Janeiro, o ceremonie a avut loc, de asemenea, în locaţia faimoasei statui a lui Hristos de pe muntele Corcovado, iluminată la lăsarea nopţii în culorile Braziliei şi în cursul căreia a fost citit un mesaj al Papei Francisc.

„Amintirea ‘Regelui fotbalului’ rămâne vie în spiritul oamenilor şi determină noile generaţii să considere sportul ca pe un mijloc de a apropia popoarele”, a scris Papa în scrisoarea sa, a cărei copie a fost publicată de site-ul de informaţii sportive deportivo.ge.

O ceremonie religioasă a avut loc, de asemenea, în oraşul natal al lui Pele, Tres Coracoes, din statul Minas Gerais (sud-est), în biserica unde a fost botezat.

Vineri, Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) a publicat, la rândul ei, un articol dedicat “celui mai mare din toate timpurile”, subliniind că numele său a fost dat mai multor stadioane, între care şapte în afara Braziliei.

Şi Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a marcat evenimentul printr-un mesaj pe reţelele de socializare: “Acum un an, noi spuneam adio unei legende”.

Pele, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din istorie, rămâne singurul jucător care a cucerit Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970).

3Shares

Aura Mereuta

https://shok.md