Un bărbat a folosit o cobră ca să-și însceneze moartea, pentru a încasa asigurarea de viață de 5 milioane de dolari

 Un bărbat a folosit o cobră ca să-și însceneze moartea, pentru a încasa asigurarea de viață de 5 milioane de dolari
0Shares

Un bărbat din India a fost arestat în urmă cu câteva zile pentru că și-a falsificat moartea. Mai exact, el a folosit o cobră cu care a ucis un bărbat sărac, după care a revendicat prin intermediul membrilor de familie 5 milioane de dolari, asigurarea de viață încheiată la o firmă din SUA, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Prabhakar Bhimaji Waghchaure, 54 de ani, se întorsese în India în ianuarie, după ce a trăit în SUA timp de 20 de ani. Pe 22 aprilie, poliția din satul Rajur, districtul Ahmednagar, a primit un raport despre moartea lui Waghchaure.

Cauza morții a fost menționată în dosarele medicale drept „mușcătura de șarpe”. Un localnic, care a pretins că este nepotul mortului, a identificat cadavrul lui Waghchaure.

Dar când firma de asigurări a început să investigheze, autoritățile au descoperit versiuni contradictorii cu privire la cele întâmplate și au descoperit că Waghchaure și-a înscenat propria moarte

„Firma de asigurare a început să cerceteze în anănunt cererea după decesul lui Waghchaure, deoarece el revendicase în mod fraudulos o asigurare pentru decesul soției, în 2017”, a declarat Manoj Patil, inspector de poliție în Ahmednagar. „Soția lui este în viață… Waghchaure și alți conspiratori au pus la cale un plan elaborat.”

După ce firma de asigurări a contactat poliția locală, ofițerii s-au dus la casa lui Waghchaure pentru a obține mai multe detalii. O vecină a mărturisit că nu știa de nicio mușcătură de șarpe, dar a spus că a văzut o ambulanță în fața casei la acea oră.

Poliția a început să verifice apelurile telefonice ale lui Waghchaure și a descoperit că bărbatul era în viață și că se mutase într-un alt district cu câteva zile înainte de a-și înscena moartea.

Ancheta a stabilit că două dintre rudele presupusului mort l-au găsit pe bărbatul sărac, identificat ca fiind Navnath Yashwant Aanap, în vârstă de 50 de ani, în timp ce alta a procurat o cobră. Waghchaure le-a promis complicilor săi că le va da câte aproximativ 50.000 de euro.

Waghchaure l-a dus pe Aanap într-o locație retrasă, unde i-a cerut unuia din complici să determine cobra să-l muște de degetul de la picior. După moartea lui Aanap, cadavrul a fost dus la reședința lui Waghchaure, unde a fost chemată o ambulanță. Apoi a intervenit nepotul care a identificat cadavrul. După ce a obținut certificatul de deces, a contactat firma de asigurări din SUA pentru a cere asigurarea în numele familiei sale.

Ofițerii de poliție au mai spus că l-a ales pe Aanap pentru că semăna cu el. Poliția l-a arestat pe Waghchaure și cei patru complici ai săi.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/