Un bărbat din Statele Unite ale Americii a murit înecat, din cauza Google Maps, după ce aplicația mobilă l-a îndrumat să circule pe un pod care se prăbușise în urmă cu 9 ani, scrie promotor.ro.
Tragicul eveniment s-a petrecut în urmă cu un an. Philip Paxson conducea o motocicletă și se întorcea de la aniversarea fiicei sale. Tocmai împlinise 9 ani.
Soția și fiicele sale au plecat înainte spre casă, iar el a rămas să ajute la curățenie în casa unde a avut loc petrecerea.
Când a terminat, pentru că nu cunoștea cartierul, bărbatul a decis să folosească Maps, pentru a ajunge acasă.
A murit înecat din cauza Google Maps
A setat destinația și a pornit la drum. Condițiile meteo nu erau deloc bune. Era întuneric și ploua, deci, vizibilitatea era scăzută.
„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, s-a bazat pe Google Maps, așteptându-se că acesta îl va îndruma în siguranță acasă, către soția și fiicele sale. Din păcate, asta i-a adus sfârșitul”, au declarat avocații familiei, citați de Washingtonpost.com.
În mod tragic, drumul bărbatului s-a încheiat brusc. Traseul pe care l-a ghidat Google Maps trecea peste un pod, care se prăbușise în urmă cu 9 ani. Nu exista niciun panou de avertizare și nici bariere rutiere, iar din cauza vizibilității reduse, nu a observat pericolul și a căzut în apa râului Snow Creek. Impactul a fost fatal.
Acum, familia a decis să dea în judecată compania americană și susține că Philip Paxson a murit înecat din cauza Google Maps.
Google Maps nu a actualizat hărțile
Avocații familiei care cheamă în judecată compania, susțin că, deși fusese notificat cu mai mulți ani înainte privind prăbușirea podului, Google Maps nu a actualizat hărțile.
„Cu doi ani înainte de moartea lui Paxson, o femeie care locuiește în zonă a notificat Google. În două ocazii separate, prin intermediul funcției de sugestie a unei modificări, a precizat că podul a fost deteriorat. Rezidenta a primit un răspuns automat, care o informa că notificarea ei se află în procedura de analiză.
Dar Google nu a luat nicio măsură ca răspuns la notificare”, se precizează în argumentele depuse de avocați.
Inexplicabil, nici măcar la o lună de la moartea bărbatului, Google Maps încă nu actualizase hărțile.
Până la urmă, localnicii au decis să intervină și au montat bariere de beton la intrarea pe pod, din ambele direcții.