Un bărbat de 66 de ani, care a violat în mod repetat o fetiță, condamnat: Una dintre scenele de groază, derulată în prezența surorii mai mici a copilei

 Un bărbat de 66 de ani, care a violat în mod repetat o fetiță, condamnat: Una dintre scenele de groază, derulată în prezența surorii mai mici a copilei

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de viol, acțiuni violente cu caracter sexual, acțiuni perverse, încălcarea inviolabilității vieții personale și denunțarea falsă, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 22 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, menționează Procuratura. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, în una din zilele lunii octombrie 2021, aflându-se la domiciliul său din sudul țării, având scopul obținerii unei satisfacții sexuale, prin constrângere psihică, a întreținut cu o minoră care nu a atins vârsta de 14 ani, un raport sexual forțat.

Peste câteva luni, a mai violat o dată copila în prezența surorii sale mai mici și și-a satisfăcut pofta sexuală în formă perversă cu prima.

Tot inculpatul, urmărind intenția colectării ilegale de informații despre viața personală a minorelor fără a avea consimțământul acestora, a găurit peretele odăii unde locuiau fetele, situat în domiciliul lui, și a efectuat patru înregistrări audio.

În cadrul audierilor sale în calitate de învinuit pentru comiterea infracțiunilor de viol, în scopul de a se eschiva de la răspunderea penală pentru fapta săvârșită și de a învinui o altă persoană, a făcut un denunț fals procurorului că nu el ar fi violat minora, ci tatăl ei vitreg.

Denunțul însă nu şi-a găsit confirmare, deoarece prin raportul expertizei judiciare (genetice), nu s-au depistat urmele biologice ale bărbatului în obiectele examinate”, menționează Procuratura.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Valerica Baxanean