Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

 Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Brian Cox, un faimos fizician britanic de la Universitatea din Manchester și realizator de documentare despre știință la televiziunea BBC a anunțat concluzia sa legată de existența extratereștrilor. ”Este posibil ca în galaxia Calea Lactee să existe o singură civilizație inteligentă, pe Pământ”, opinie contrară altor savanți, precum Michio Kaku și Avi Loeb, care susțin că oamenii vor întâlni, în curând, alte ființe din spațiu, scrie SHOK.md cu referire la ziare.

”Viața simplă este probabil comună în galaxia noastră, dar inteligența este incredibil de rară”, a spus Brain Cox. Această părere este oarecum surprinzătoare, în condițiile în care sunt 400 de miliarde de stele în galaxia noastră și multe dintre ele fiind planete locuibile, potrivit Stuff.

Deși ați putea crede că galaxia Calea Lactee, în care se găsește Pământul, a fost martora a mii de civilizații, totuși nu s-au descoperit încă dovezi în acest sens. Alții cred că, contrariul ar putea fi adevărat, iar printre aceștia este și fizicianul de la Universitatea Manchester și membru al Societății Regale, Brian Cox.

”Pământul este singurul loc din galaxie, unde există viață inteligentă. Putem fi prima și ultima planetă, unde au evoluat civilizații. Dacă acest lucru este valabil, trebuie să considerăm lumea noastră una ”de o valoare de neconceput”.

Fizicianul a explicat cum a evoluat viața pe planeta noastră. ”Viața pe Pământ are o vechime de aproximativ de 3,8 miliarde de ani, iar aceasta a însemnat doar existența monocelulară pentru 3,2 miliarde de ani. Viața mai complexă a început doar cu 600 de milioane de ani în urmă”.

În schimb, alți fizicieni faimoși din lume, sunt de altă părere. Unii dintre ei, precum Mickio Kaku și Avi Loeb, cred în existența civilizațiilor inteligente din univers și despre posibila întâlnire a omenirii cu acestea.

Cunoscutul fizician american Michio Kaku a spus recent că ”în curând, șansele sunt foarte mari să putem intra în contact cu o civilizație spațială inteligentă”, aflată dincolo de lumea noastră. Acum, el afirmă că există posibilitatea ca extratereștrii să fie cu milioane de ani mai avansați decât oamenii, conform Futurism.

”De când am participat la mai multe emisiuni TV despre OZN-uri, oamenii m-au întrebat despre opinia mea. Cred că este o întrebare științifică legitimă, să ne punem problema de unde provin aceste apariții ale OZN-urilor. Asta nu înseamnă că aceste OZN-uri sunt neapărat de pe altă planetă, dar…

Ar trebuie să fim deschiși la această posibilitate. Mulți fizicieni sunt sceptici, deoarece stelele sunt atât de departe, dar asta presupune că extratereștrii sunt doar cu un secol în fața noastră”.

Avi Loeb, un faimos fizician american și fost președinte al Departamentului de Astronomie al Universității Harvard din Statele Unite, vine cu o teorie care uimește lumea: universul nostru a fost creat probabil de o civilizație avansată în laborator.

Autorul susține potrivit teoriei sale că universul nostru ar fi putut fi creat în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”. Aceste ființe superioare, pe care fizicianul le încadrează în ”clasa A” pe scară cosmică, ”ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”, scrie Scientific American.

Maria Palade

https://shok.md/