Un grup de coriști din Italia au purtat tricouri cu „Fuck Cancer” la audiența papei Francisc

 Un grup de coriști din Italia au purtat tricouri cu „Fuck Cancer” la audiența papei Francisc

Un cuvânt ofensator a fost afişat miercuri în cursul audienţei generale pe care Papa Francisc o ține săptămânal, însă evenimentul nu a stârnit vâlvă, din contră – cei care l-au afişat au fost trataţi ca nişte VIP-uri. Este vorba de membrii unui cor din nordul Italiei, care fac parte dintr-o asociație de luptă împotriva cancerului, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Aproximativ 30 de italieni purtând tricouri roşii inscripţionate cu cuvintele „Fuck Cancer Choir” (Corul Fuck Cancer – trad.) au stat aşezate în partea din faţă a zonei dedicate publicului la audienţa generală a papei Francisc din Piaţa Sf. Petru, la o distanţă de aproximativ 40 de metri de suveranul pontif, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Sub cuvinte, pe tricouri era înfăţişat un pumn strâns străpungând un fundal format din note muzicale.

Corul, din provincia nordică italiană Alessandria, este condus de doi medici, biologul Stefania Crivellari şi oncologul Federica Grosso.

„Ştim ce înseamnă cuvântul în engleză, însă a fost ales de pacienţii noştri pentru a demonstra că există posibilitatea de a trăi cu cancer într-un mod uman”, a declarat Federica Grosso.

Ea a spus că grupul, care încearcă să crească nivelul de acceptare a persoanelor afectate de cancer şi a fost prezentat la televiziunea italiană, pregăteşte un musical bazat pe poveştile individuale ale supravieţuitorilor. Acesta va debuta în toamnă.

Membrii grupului au cântat la începutul şi la sfârşitul audienţei, iar Grosso a spus că au primit locuri bune cu ajutorul unei călugăriţe din Alessandria, care colaborează cu ei.

Regiunea Alessandria a cunoscut o rată mai ridicată decât cea normală de cazuri de mezoteliom, un tip de cancer cauzat de expunerea la azbest, provenit de la o fabrică, în prezent închisă, din localitatea Casale Monferrato.

Citește și