Un medic, despre „bărdacul din sistemul medical”: Un spital de stat din al doilea cel mai mare oraș din țară nu poate să facă cele mai simple analize

 Un medic, despre „bărdacul din sistemul medical”: Un spital de stat din al doilea cel mai mare oraș din țară nu poate să facă cele mai simple analize

Medicul pediatru Mihai Stratulat s-a arătat dezamăgit de sistemul medical din Republica Moldova, după ce spitalul din Bălți ar fi trimis rezultatele colectate, în urma unor analize, la un laborator privat. „Vă dați seama ce se întâmplă în acest sistem dacă un spital de stat din al doilea cel mai mare oraș din țară nu poate să facă cele mai simple analize, cum ar fi analiza generală de sânge și urină, în propriul laborator, și este nevoit să trimită analizele într-un laborator privat. Oare ce se întâmplă în restul spitalelor raionale”, a scris acesta pe Facebook.

Medicul a publicat două imagini, cu rezultatele unui buletin de analize și a declarat că „astăzi în sistemul medical din Republica Moldova este un mare bărdac!

„Vă dați seama ce se întâmplă în acest sistem dacă un spital de stat din al doilea cel mai mare oraș din țară nu poate să facă cele mai simple analize, cum ar fi analiza generală de sânge și urină, în propriul laborator, și este nevoit să trimită analizele într-un laborator privat. Oare ce se întâmplă în restul spitalelor raionale?”, se întreabă acesta.

În acesta context, Stratulat a venit cu un mesaj pentru Ministerul Sănătății.

Iar Ministra Sănătății, în loc să facă un tur al tuturor spitalelor din țară, să meargă în fiecare spital sa vadă cu ce probleme se confrunta, ea merge doar acolo unde se donează echipament medical, pentru a face poze!

Ministerul Sănătății, în loc sa investeasca 1,2 milioane de dolari în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, ar dona bani spitalelor raionale pentru a procura echipament medical, consumabile și reactive, acolo unde este nevoie!

Asta ar însemna un management corect al resurselor financiare în sistemul medical! Sanatate tuturor!