Un meteorit ar fi căzut pe o maşină la Strasbourg. Autoritățile au găsit o gaură cu diametrul de 50 de centimetri în capotă

 Un meteorit ar fi căzut pe o maşină la Strasbourg. Autoritățile au găsit o gaură cu diametrul de 50 de centimetri în capotă
39Shares

Pompierii şi Poliţia din Strasbourg se întrebau luni cu privire la posibilitatea căderii unui meteorit, în urma unei intervenţii la un vehicul în capota căruia au descoperit o gaură cu un diametru de 50 de centimetri, scrie stirileprotv.ro.

Pompierii au fost chemaţi luni dimineaţa să intervină la o ”degajare de fum dintr-o maşină” staţionată într-un cartier de la periferia oraşului din Alsacia.

„În urma recunoaşterii primei echipe, bănuim că este vorba despre căderea unui corp stelar”, scrie Serviciul Departamental de Incendiu şi Salvare (SDIS) din Bas-Rhin în procesul-verbal al intervenţiei, publicat luni la prânz.

„La sosirea noastră, am constatat un impact relativ important, cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri, care a trecut prin capota, caroseria şi rezervorul vehiculului”, a declarat AFP căpitanul pompierilor Matthieu Colobert.

O verificare a permis să se stabilească că nu exista radioactivitate.

„N-am găsit niciun obiect”, precizează el.

„Fie obiectul este atât de mic încât nu l-am putut găsi, fie impactul a fost atât de puternic încât obiectul s-a dezintegrat şi transformat în praf”, a lansat el ca ipoteze.

„Avem, cu toate astea, o bănuială cu privire la o piatră” de aproximativ doi centimetri găsită la faţa locului, a declarat el.

Această piatră a fost predată poliţiei în vederea unor analize complementare în vederea stabilirii naturii acesteia.

„Este un obiect de mărimea unei alune care arată ca lemnul ars foarte uşor”, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

El a anunţat că obiectul respectiv urmează să fie trimis la Paris, unui serviciu al poliţiei criminalistice.

„A venit un obiect din spaţiu? Asta e întrebarea. Chiar şi o bilă aruncată cu mare viteză, aflată în cădere, poate face pagube. Dar rămâne încă de dovedit că este un obiect care provine din spaţiu”, a declarat poliţistul.

39Shares

Aura Mereuta

https://shok.md