Un militar ucrainean blocat în Azovstal cere ajutorul lui Elon Musk: „Dacă nu tu, atunci cine?”

 Un militar ucrainean blocat în Azovstal cere ajutorul lui Elon Musk: „Dacă nu tu, atunci cine?”

Un militar ucrainean care se află alături de alți luptători la oțelăria Azovstal din Mariupol, a făcut apel personal la Elon Musk să-i ajute să părăsească în siguranță orașul care de câteva săptămâni este asediat de ruși, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Într-o postare pe Twitter, Serhiy Volyna a scris: „Oamenii spun că vii de pe altă planetă pentru a-i învăța să creadă în imposibil. Plantele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu trăiesc acolo unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o altă țară. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un semn”.

Într-o postare separată pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk drept un „supraom”, cerându-i să ajute la evacuarea celor blocați în Avostal spre „o țară terță”.

Sute de pușcași marini – precum și luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră – sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele grele rusești în buncărele subterane de la Azovstal.

Nu a fost făcut niciun comentariu până acum di partea lui Elon Musk la acest apel.

Toate încercările de evacuare a luptătorilor ucraineni, dintre care mulți sunt grav răniți, au rămas până acum fără succes. Cu toate acestea, sute de civili au fost lăsați să părăsească locul în ultimele zile.

Maria Palade

https://shok.md/