Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu mașina împrumutată de la prietenul de 15 ani, care o furase de la niște rude

 Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu mașina împrumutată de la prietenul de 15 ani, care o furase de la niște rude

Un adolescent în vârstă de 16 ani a decedat după ce s-a izbit cu automobilul într-un copac. În mașină se mai aflau doi minori. Accidentu a avut loc pe trseul R-14 în apropiere de localitatea Cosăuți, Soroca, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Potrivit poliției, adolescentul de 15 ani ar fi sustras pe ascuns cheia și ulterior a răpit automobilul de marca Toyota RAV-4 din curtea casei unei rude, locuitor al municipiului Soroca.

Ulterior împreună cu alți doi amici, un băiat de 16 ani și o fată de 15 ani, ambii locuitori ai municipiului Soroca, au decis să se plimbe pe traseu. Pe parcurs, băiatul de 15 ani a decis să-i permită amicului de 16 ani să conducă automobilul. În timpul conducerii acesta nu a ținut cont de situația rutieră, ajungând pe o porțiune de drum neiluminat sub formă de curbă în pantă, nu a adaptat viteza care i-ar garanta siguranța în traficul rutier, având exces de viteză a pierdut controlul volanului, intrând într-o fâșie forestieră.

În consecință mijlocul de transport s-a inversat tamponându-se într-un copac.

În urma impactului, conducătorul mijlocului de transport în vârstă de 16 ani a decedat până la sosirea echipajului medical.

Pasagerii din automobil, fata de 16 ani și băiatul de 15 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior fiind supuși testării alcoolscopice, s-a constat că băiatul de 15 ani avea consum de alcool, 0,35 mg/l.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.