(VIDEO) Familia Cârnaț ar cheltui 2000 euro lunar. Teodor: Nu observăm momentul dat
Un mire, după ce a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală şi-a organizat întreaga nuntă în doar 36 de ore
Două suflete pereche au decis să spună „DA” în ciuda a ceea ce poate aduce ziua de mâine. Doi tineri s-au căsătorit la două zile după ce mirele a aflat că are cancer la creier, grăbind organizarea evenimentului cu ajutorul familiei şi prietenilor, scrie SHOK.md, cu referire la observator.
Stuart şi Ester Bathers au rezervat locul la Casa Căsătoriilor, au întocmit actele de căsătorie, au invitat oaspeţii, au comandat florile şi inelele, precum şi rochia şi costumul din ziua cea mai, la doar 36 de ore după ce mirele a cerut-o pe iubita lui în căsătorie.
Tânărul de 39 de ani știa că timpul este împotriva lui, mai ales după veştile îngrozitoare primite din partea medicilor: tumoare inoperabilă canceroasă la creier.
O nuntă planificată în 36 de ore
Cei doi vorbiseră deja despre căsătorie şi copii, dar prognosticul îngrozitor însemna că Stuart mai avea doar trei luni în medie de trăit, aşa că Esther era disperată să-i devină soție cât mai curând posibil. În plus, tratamentul complicat şi dureros pe care bărbatul trebuia să îl înceapă curând însemna că erau deja într-o luptă contracronometru.
După ce a cerut permisiunea mamei tinerei, aşa cum este obiceiul, Stuart i-a chemat pe cei apropiaţi să vină într-un parc din orașul lor natal Cheltenham, Gloucestershire. Acolo a cerut-o în căsătorie pe Esther, la două zile după diagnostic. Tânăra, cu ochii în lacrimi, a spus un DA răspicat.
Imediat după au început şi pregătirile. În mai puţin de 24 de ore, familia şi prietenii au început să acţioneze pentru a pune la punct toate detaliile evenimentului.
„Prietena şi partenera mea de afaceri cu florăria şi-a dat comandă pentru o salopetă care a venit în dimineaţa nunţii. Tot ea mi-a făcut şi buchetul de mireasă. Bijuteria la care am apelat pentru a ne face inelele a lucrat până la 3 dimineaţa pentru a fi totul gata. Stuart avea deja costumul, iar un fotograf şi prieten de-al familiei cu care am lucrat în trecut a venit să ne facă pozele pentru nuntă” a povestit Esther.
Ziua a fost magică pentru ei în ciuda grabei, dar aproape imediat după aceea au trebuit să se întoarcă acasă, astfel încât Stuart să poată face o biopsie.
„L-au admis pe Stuart ca pacient de urgență și a fost internat două nopți”, a povestit proaspăta soţie, cea care ştia încă de la prima lor întâlnire, în iunie 2020, că sutn făcuţi unul pentru celălalt.
Erau împreună de doar 6 luni când au aflat că el are o tumoare, în ianuarie 2021. Se plângea de dureri de cap de câteva zile, dar se străduise în van să obțină o întâlnire cu medicul său de familie, așa că a decis să apeleze la serviciul de urgenţe. La momentul respectiv deja avea probleme de vorbire şi începuse să uite lucruri.
„Și-a putut aminti prenumele meu, dar nu și al doilea și îi puneam alte întrebări, cum ar fi numele nepoatei sale, de care, în mod normal, nu i-ar fi fost greu să-și amintească”, a adăugat femeia, care a crezut inițial că ar fi putut suferi un accident vascular cerebral .
Stuart a fost trimis pentru o tomografie la Spitalul Regal Gloucestershire. Ulterior totul a devenit limpede.
„Relația noastră a trecut de la zero la 100 după prima noastră întâlnire – și apoi a trecut de la 100 la 1.000 după diagnosticul său îngrozitor”, a explicat Esther. „Simțim că lucrurile ar fi putut fi tratate mai repede. Oamenii nu au vrut să facă vâlvă în timpul carantinei naţionale și, din cauza vârstei sale, nu a fost considerat cu risc crescut de cancer. Am fost total șocați când ni s-a spus. Stuart nu a spus prea multe și eu eram acolo plângând și încercând să pun cât mai multe întrebări. El a fost ținut în spital în weekend și apoi a venit acasă luni și nu ni s-au oferit mai multe informații, deoarece trebuia să treacă prin echipa multidisciplinară din Bristol.”
După nuntă, Stuart a fost plasat sub îngrijirea unei echipe de oncologie și a primit șase săptămâni de chimioterapie intensă și radioterapie. Uşor uşor simptomele au început să se agraveze. Nu a mai reuşit să citească, să scrie sau să trimită mesaje pe telefon, dar a început să aibă probleme şi cu conştientizarea spaţială: se pierdea foarte uşor.
“Uneori are nevoie de multă siguranță. Îi cer să-mi dea o geacă care este lângă el şi mă întreabă dacă acela este sigur obiectul. Alteori pregătea ceaiul apoi se întreba unde este ceaiul”
În ciuda dificultăților, cuplul încearcă deja să aibă un copil
„Nu am avut niciodată un palmares strălucit cu bărbați, dar în momentul în care am mers la prima întâlnire de picnic cu el, în iunie, am știut că voi câștiga jackpot-ul”, și-a amintit Esther, care lucrează ca floră.
„Este cea mai amabilă, cea mai amuzantă, cea mai pozitivă persoană pe care aș putea să o întâlnesc. Ne-am conectat imediat și – oricât de nebunesc se pare – am vorbit despre cum am vrut amândoi să avem copii la prima întâlnire”, a adăugat şi Stu.
În timp ce Stuart a ales să nu-și audă prognosticul, Esther a făcut cercetări referitoare la starea lui şi a descoperit că speranţa de viaţă este de obicei între trei şi 15 luni, cu îngrijire standard, potrivit Mirror.
În speranța că un tratament mai personalizat îl poate ajuta pe tânăr să trăiască mai mult, o pagină JustGiving a fost creată de prieteni pentru a strânge bani pentru imunoterapie în Germania, tratament care probabil va costa cel puțin 70.000 de lire sterline.
“Acest tratament ne-a dat atât de multă speranță. Mi-am petrecut toată viața încercând să mă întâlnesc cu omul viselor mele și niciunul dintre noi nu vrea să renunțe acum”, a spus Esther.