Un nou vaccin anti-Covid ar putea fi lansat până la finalul anului

 Un nou vaccin anti-Covid ar putea fi lansat până la finalul anului
0Shares

Vești bune de la Sanofi și Glaxo Smith Kline – cei care au dezvoltat un nou vaccin anti-Covid, după eșecul primului ser. Testele clinice din faza a doua au arătat că vaccinul a generat un răspuns imun solid, având o eficacitate de 95 până la 100%. Noul ser ar putea fi lansat până la finalul acestui an, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Vaccinul experimental anti-Covid-19 Sanofi-GSK a dus la producerea de concentrații mari de anticorpi neutralizanți la adulți, la niveluri comparabile cu cele observate la persoanele care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus.

Mai mult, la participanții care fuseseră infectați anterior cu Covid-19, o singură doză de vaccin a produs concentrații ridicate de anticorpi.

Faza a treia a testelor clinice va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru.

Vaccinul anti Covid Sanofi-GSK se administrează la 21 de zile și se bazează pe proteine recombinate.

Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, UE, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.Volume 90% 

0Shares