Un oficial australian nu și-a întrerupt conferința, deși avea un păianjen uriaș pe picior: „Să mă anunţaţi când mi se urcă pe față”

 Un oficial australian nu și-a întrerupt conferința, deși avea un păianjen uriaș pe picior: „Să mă anunţaţi când mi se urcă pe față”

Yvette D’Ath, ministru al Sănătății în statul australian Queensland, a fost anunțată de un jurnalist, în timp ce susţinea o conferinţă de presă despre COVID-19, că un păianjen uriaș se urcă pe piciorul ei. Oficialul a refuzat să-și oprească discursul. „Nu îmi plac păianjenii Huntsman, dar voi continua, voi pretinde că nu am unul acum pe mine şi voi lăsa pe altcineva să se ocupe de el”, a transmis aceasta, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Foarte calmă şi fără să-şi piardă cumpătul, Yvette D’Ath a cerut audienţei ca o persoană să înlăture păianjenul Huntsman, unul dintre cei mai mari din lume, care poate atinge până la 15 centimetri lungime, în timp ce ea a continuat să vorbească liniştită cu reprezentanţii presei.

Acest lucru arată cum îmi pot menţine controlul. Nu îmi plac păianjenii Huntsman, dar voi continua, voi pretinde că nu am un Huntsman acum pe mine şi voi lăsa pe altcineva să se ocupe de el”, a declarat responsabila pe un ton liniştit la conferinţa de presă desfăşurată joi.

Vă rog să mă anunţaţi când mi se urcă pe faţă”, a adăugat Yvette D’Ath.

Până la urmă, păianjenul, pe care un ziarist l-a descris drept unul „foarte mare”, a coborât de pe piciorul său, iar responsabila a făcut un pas înapoi uşurată.

„A decis să plece. Wow, a fost un moment tensionat, nu-i aşa?”, a exclamat Yvette D’Ath, izbucnind într-un râs nervos şi continuând să răspundă la întrebările presei.

Muşcătura păianjenului Huntsman nu pune în pericol viaţa oamenilor, deşi conţine o cantitate redusă de venin pentru a-şi imobiliza prada, în general o insectă sau o salamandră, mai scrie sursa citată de Agerpres. Păianjenii din această specie nocturnă pot fi întâlniţi în Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Asia, America de Sud şi de Nord, precum şi în Europa.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și