Un spaniol a fost arestat după ce a infectat 22 de persoane cu Covid-19

 Un spaniol a fost arestat după ce a infectat 22 de persoane cu Covid-19
0Shares

Situație fără precedent în Spania. Un individ a fost arestat de polițiști după ce a infectat mai bine de 20 de persoane cu noul coronavirus. Bărbatul domiciliat în Mallora, Spania a continuat să meargă fără nicio reținere la serviciu, ba chiar și la sala de sport pentru a se întrena, chiar dacă era infectat cu SARS-CoV-2. Mai mult decât atât, individul îi amenința pe colegii lui că îi infectează cu virusul nemilos, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

Spaniolul a fost arestat de polițiști, de abia după ce a mai infectat încă 22 de persoane cu noul coronavirus.Ofițerii de pe insula iberică l-au reținut sub acuzația de agresiune, în contextul în care bărbatul i-a amenințat, atât pe colegii de la locul de muncă, cât și pe cei de la sala de fitness cu transmiterea SARS-CoV-2, fără nicio reținere.

Deși ar fi trebuit să consulte de urgență medicul sau să se autoizoleze la domiciliu, se pare că virusul care a dat întreaga lume peste cap nu l-a speriat absolut deloc pe bărbat și a continuat să meargă, așa cum obișnuia, la muncă sau la sală.

La sfârșitul lunii ianuarie, în Mallora, Spania, a izbucnit un focar de coronavirus, iar ofițerii au început anchetele epidemiologice. Cu doar câteva zile înainte de izbucnirea focarului, bărbatul a început să aibă simptomele specifice infectării, iar colegii lui, speriați, l-ar fi sfătuit să nu mai vină la serviciu și să stea acasă până se asigură că situația este sub control.

Individul a refuzat să părăsească locul de muncă

Bărbatul a refuzat vehement să plece acasă și și-a continuat activitățile de zi cu zi. Totuși, după programul de la serviciu, din cauza presiunilor, individul a mers să își facă un test PCR. Pentru că rezultatul nu a venit pe loc, bărbatul a venit și a doua zi la serviciu, apoi a mers să se antreneze la o sală de sport.

Oamenii legii au declarat că bărbatul avea o temperatură de peste 40 de grade și managerul firmei la care lucra a pus piciorul în prag și l-a trimis acasă. În acel moment, bărbatul și-a dat masca de protecție jos și a început să tușească spre toți colegii lui.

“O să vă infectez pe toți”, spunea bărbatul.

Când a ajuns rezultatul testului PCR și s-a aflat că bărbatul era pozitiv, toți colegii au intrat în panică. Angajații s-au testat și ei, de urgență, iar cinci dintre ei au fost confirmați pozitiv. Aceștia au dus virusul mai departe, în familie, infectând rudele, printre care și trei bebeluși de doar un an.

De asemenea, trei persoane de la sala de sport au fost infectate și au dus virusul acasă, infectând și întreaga familie.

0Shares