Un tânăr a cumpărat o clădire de 100.000 de dolari și a găsit „o comoară ”

 Un tânăr a cumpărat o clădire de 100.000 de dolari și a găsit „o comoară ”
0Shares

 David Whitcomb a cumpărat un imobil în Geneva, New York, nu știa că acesta ascunde aproximativ 1.000 de obiecte vechi, care ar putea valora mult mai mult decât suma plătită pe proprietate, scrie SHOK.md cu referire la insider.

La câteva săptămâni după ce a cumpărat clădirea pentru firma sa de avocatură, la sfârșitul anului 2020, Whitcomb a inspectat podul clădirii, ocazie cu care a văzut ceva neobișnuit la tavan. Când a verificat mai atent, a descoperit o încăpere secretă, mascată în mansardă.

În interiorul mansardei, Whitcomb a descoperit, de fapt, studioul vechi al fotografului James Ellery Hale, plin cu peste 1.000 de antichități. Whitcomb a găsit camere și alte echipamente foto, mobilier, decorațiuni și portrete ale unor persoane celebre din secolul al XX-lea, inclusiv un portret rar al feministei Susan B. Anthony, potrivit One Source Auctions.

Un reprezentant al One Source Auctions a confirmat pentru Insider că va scoate la licitație articolele pe data 18 septembrie. Același reprezentant estimează că antichitățile ar putea aduce în jur de 200.000 de dolari.

Whitcomb a spus că a petrecut luni de zile lucrând la curățarea, autentificarea și restaurarea colecției, împreună cu One Source Auctions. Înainte de licitație, el a distribuit actualizări despre colecție pe o pagină de Facebook dedicată.

New York Times spune că Whitcomb a cumpărat clădirea cu 100.000 de dolari. Aceeași sursă afirmă că fotograful Hale s-a mutat în jurul anului 1880 în zonă și, potrivit dovezilor, ar fi locuit și în această casă. Aici a avut loc prima convenție privind drepturile femeilor, în 1848. În timp ce locuia în zonă, celebrul fotograf de portrete a capturat imagini cu sufragete.

Mansarda casei a fost închisă în urmă cu 100 de ani.

„Toată lumea speră să găsească cândva o comoară, iar noi am făcut-o”, a spus Whitcomb.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/