Valentina Nafornița și Tatiana Țîbuleac, decorate cu „Ordinul Republicii”, alături de alte personalități din țară „ce au marcat istoria de 30 de ani a RM”

 Valentina Nafornița și Tatiana Țîbuleac, decorate cu „Ordinul Republicii”, alături de alte personalități din țară „ce au marcat istoria de 30 de ani a RM”
0Shares

Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul prin care 30 de personalități din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an. Printre cele 30 de persoane, se numără soprana Valentina Nafornița și scriitoarea Tatiana Țîbuleac, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum și pentru spiritul civic de care au dat dovadă și implicarea plenară în viața societății.

De asemenea, „Ordinul Republicii” acordat astăzi este un semn de omagiu pentru o seamă de profesioniști și personalități de excepție care, deși nu mai sunt în viață, au lăsat o urmă importantă în istoria țării.

Pe lista laureaților se regăsesc oameni de cultură și economiști, activiști civici și primari, profesori și cadre medicale, savanți și sportivi.

„Sunt talente care au dus faima țării departe în lume ori care au muncit cu dedicație acasă pentru a salva vieți, a forma generații și a realiza proiecte inedite. Iar astfel – prin efort, tenacitate și profesionalism – au schimbat Moldova”, se menționează în comunicatul emis de Președinție.

Printre personalitățile care au fost decorate se numără și Mițul Valeriu, primar al comunei Corjova, raionul Dubăsari, poetul Romanciuc Vasile, fotograful Nicolae Pojoga ș.a.

Vedeți AICI lista completă.

0Shares