Peste 1500 de jucării sexuale au fost confiscate de vameșii ucraineni: Care sunt motivele

 Peste 1500 de jucării sexuale au fost confiscate de vameșii ucraineni: Care sunt motivele

Vameșii ucraineni l-au prins pe unul dintre importatorii, care încercau să aducă în țară vibratore. Curtea Solomensky din Kiev a decis confiscarea jucăriilor sexuale în favoarea statului, scrie SHOK.md cu referire la today

Verdictul instanței a fost publicat în Registrul unificat al hotărârilor judecătorești.

Hotărârea judecătorească stabilește în detaliu circumstanțele cazului.

La 6 aprilie 2021, o declarație electronică a fost depusă la departamentul de vămuire nr. 1 al postului vamal Vishnevoe (regiunea Kiev). Acesta a declarat pentru importul de „echipamente electrice de masaj vibratoare nemedicale” în Ucraina. Documentul a fost însoțit de un contract încheiat între o LLC ucraineană și o companie din Dubai.

Mărfurile au fost aduse pe teritoriul vamal al Ucrainei cu mașina prin poșta Yagodin a vămii Volyn. Unul dintre ofițerii vamali, în timp ce verifica mărfurile pentru conformitatea cantității și descrierea declarației, a găsit articole nedeclarate. Aceste  vibratoare Charming Smile Satisfyer, Petting Hippo Satisfyer, Yummy Sunshine Satisfyer și alții. În total, au existat 475 de dispozitive pentru stimulare și relaxare, iar costul acestora a crescut cu 635.462 grivne.

Instanța a decis să aducă contravenientul în responsabilitatea administrativă și să-i impună o amendă în valoare de 635.462 grivne, precum și să confiște „elemente de încălcare a regulilor vamale” la veniturile statului, așa cum se menționează în document. În plus, importatorul a fost obligat să plătească statului o taxă judiciară în valoare de 454 grivne.

Maria Palade

https://shok.md/