Vera Nastasiu, despre scumpirea carburanților: Dacă va ajunge și 100 de lei benzina, moldovenii nu vor protesta

 Vera Nastasiu, despre scumpirea carburanților: Dacă va ajunge și 100 de lei benzina, moldovenii nu vor protesta

Profesoara de dicție Vera Nastasiu a vorbit despre scumpirea carburanților. Jurnalista presupune că moldovenii vor scoate din buzunar și 100 de lei pentru litrul de benzină. „Dacă s-ar întâmpla asta în altă țară, oamenii ar fi ieșit în stradă. Înseamnă că noi avem bani și nu suntem o țară pe departe săracă”, a menționart aceasta la „Unu Noaptea”.

„S-a scumpit foarte mult petrolul în Moldova. Ai văzut pe cineva să iasă în Piața Marii Adunări și să protesteze sau să-și lase mașinile în parcare, să nu le alimenteze protestând față de decizia autorităților. Dacă s-ar întâmpla asta în altă țară, oamenii ar fi ieșit în stradă.

Înseamnă că noi avem bani și nu suntem o țară pe departe săracă. Noi suntem o țară a căror oameni au venituri foarte bune, pentru că, dacă va ajunge 100 lei benzina, probabil că moldovenii tot vor circula. Noi nu protestăm. 

Am pierdut atât de mult încrederea în elitele politice care nu mai schimbă nimic în interesul oamenilor, că noi pur și simplu alegem să ne căutăm fiecare de viața noastră. Iar, atunci când apare cineva în care noi credem, acela reușește să se dezumfle destul de repede, ori vânzânduse cumva, sau urmărește niște interese meschine. 

Iată de ce această țară e săracă în oameni. Lanțul acesta de probleme pe care-l avem pornește de la educație”, a spus Nastasiu.

Potrivit UNIMEDIA, în următoarele 3 zile, șoferii vor plăti cu 17 bani mai puțin pentru litrul de benzină și cu 6 bani mai puțin pentru cel la motorină.

Astfel, litrul de benzină va costa 33,11 lei, iar cel la motorină – 32,40 lei.

Citește și