Verka Serdiucika, despre Moldova: Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba, atât de melodios

 Verka Serdiucika, despre Moldova: Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba, atât de melodios

Actorul comediant Andrey Danilko, cunoscut ca Verka Serdiucika și-a arătat admirația față Republica Moldova și artiștii de la noi din țară, în cadrul unui interviu pentru Libertate. „Moldovenii sunt foarte buni! Eu vă ador! Ador muzica voastră, interpreții voștri, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub! Încă din copilărie Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atât de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe”, a declarat artistul pentru sursa citată.

„Amintirile din Moldova au gustul de prune în ciocolată și vișină în alcool. Asta aduceau de la Chișinău – bomboane, așa se numeau, nu? Mă topeam după ele.

Faptul că am făcut parte din Uniunea Sovietică mă face să percep Moldova ca pe o soră. Nu cred că voi putea vreodată să mă debarasez de această senzație. Și nici nu-mi doresc. Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba moldovenească, atât de melodios. Când eram copil și-l ascultam pe Ion Suruceanu interpretând în moldovenească, îmi imaginam că e în italiană”, a spus artistul.

După începutul războiului din 2022, Andrey Danylko, omul care o interpretează pe Verka Serduchika, a ajuns pe lista neagră a Moscovei. Artistului i-a fost interzisă intrarea în Rusia în următorii 50 de ani. 

La sfârșitul lui iunie, Danylko a susținut un concert în sprijinul Ucrainei la Amsterdam: „Russia, Goodbye, iar acum pregătește un turneu pe care îl va susține în Europa și Statele Unite.

„Turneul începe din Polonia. Acum încercăm să găsim o formă potrivită de prezentare, care, în același timp, ar accentua nevoia de susținere pentru Ucraina și ar resuscita interesul mondial față de acest război. Chiar dacă jucăm personaje comice, scopul nostru este să transmitem o poziție fermă, puternică, așa cum a fost atunci când rușii m-au învinuit de „Russia, Goodbye!”, cuvinte care în 2007 nu au fost rostite. Acum însă „Russia, Goodbye!” este genericul turneului. Noi vom cânta cele mai populare cântece ale lui Verka Serduchika pentru oamenii din toată lumea, în așa fel încât să devină clar pentru toți că- Noi vom învinge!”, a conchis interpretul din Ucraina.