Viața regizorului rus Vladimir Menșov, curmată de Covid: Filmul „Moscova nu crede în lacrimi” i-a adus faima internațională

 Viața regizorului rus Vladimir Menșov, curmată de Covid: Filmul „Moscova nu crede în lacrimi” i-a adus faima internațională

Actorul și regizorul rus, Vladimir Menșov, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Acesta a decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„L-am pierdut pe dragul nostru prieten, care și-a dat toate puterile sale creative și talentul strălucit studioului său nativ de film, un regizor cu adevărat popular, ale cărui filme minunate sunt cunoscute și iubite de milioane de oameni”, scrie în textul de condoleanțe.

Acesta s-ar fi îmbolnăvit pe 26 iunie, însă se spunea că este vorba despre o formă ușoară a infecției cu Covid-19.

Menșov s-a născut la Baku, a absolvit Școala de Artă din Moscova și  departamentul de regie la VGIK. A debutat în calitate de actor în 1972 în drama lui Alexei Saharov „Un om în locul său”. În total, are aproximativ 120 de roluri.

Debutul în regie a avut loc în 1976 cu filmul muzical „Gluma”, scris de Semyon Lungin. Apoi au fost „Moscova nu crede în lacrimi”, care a câștigat un Oscar în 1981, precum și „Dragoste și porumbei”, „Shirley-Myrli” și altele.