(video) 1000 de euro pentru răspunsuri șoptite în cască la examenul auto: 8 persoane, reținute de SIS

 (video) 1000 de euro pentru răspunsuri șoptite în cască la examenul auto: 8 persoane, reținute de SIS

8 persoane au reținute într-un dosar de corupție din cadrul ASP. Ofițerii de informații și procurorii au stabilit că membrii grupului îi echipau pe candidați cu tehnică specială și organizau de la distanță transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susținerea examenului auto în condiții sigure. Aceștia argumentau că dețin influență asupra persoanelor publice din cadrul ASP, pentru ca ultimii să ignore ilegalitățile admise în cadrul susținerii examenelor, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Urmare a celor constatate, PCCOCS a pornit o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 326 alin. (3) lit. b) din Codul penal. În rezultatul unui șir de măsuri speciale de investigații s-a stabilit că mai multe persoane acționând cu intenție directă, asociindu-se într-un grup criminal, din care fac parte 8 cetățeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum și alte persoane în curs de identificare, au facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pentru serviciile prestate aceștia solicitau remunerări ilegale care variau între 500-1000 euro.

Subdiviziunile securității interne ale SIS și ASP au reținut în flagrant delict mai mulți cetățeni moldoveni, asupra cărora a fost depistată și ridicată tehnica specială.