(VIDEO) 4 copii au murit și 5 au fost răniți după ce un castel gonflabil a fost luat pe sus de vânt, la o serbare școlară în Australia

 (VIDEO) 4 copii au murit și 5 au fost răniți după ce un castel gonflabil a fost luat pe sus de vânt, la o serbare școlară în Australia

Patru copii au murit, iar alți cinci au fost grav răniți după ce au căzut de la înălțimea de 10 metri dintr-un castel gonflabil care a fost luat pe sus de vânt, în timpul unei serbări la o școală din Australia, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Copiii de la școala primară Hillcrest din Devonport, pe coasta de nord a insulei Tasmania. serbau sfârșitul anului școlar când vântul a luat pe sus castelul gonflabil.

„Nouă copii din clasele a V-a și a VI-a de la școala primară Hillcrest au căzut de la înălțimea de aproximativ 10 metri, după ce o pală de vânt puternic a ridicat în aer un castel gonflabil și câteva mingi gonflabile, în jurul orei 10 dimineața”, a anunțat poliția din Tasmania joi, într-un comunicat.

Patru copii – două fete și doi băieți – au murit, iar alți cinci sunt în spital cu răni grave. În Australia, copiii de clasa a VI-a au în general între 10 și 12 ani.

La fața locului au fost trimise echipe de intervenție, inclusiv elicoptere, pentru a-i trata pe copiii răniți și pe a-i duce la spital.

„Fără îndoială că a fost o scenă devastatoare. Familiile afectate și cei care au intervenit vor avea parte de consiliere”, a spus comandantul de poliție Debbie Williams.

Școala s-a închis, iar părinții au fost chemați să-și ia copiii acasă.

Castelul gonflabil se număra printre distracțiile pregătite pentru copii la serbarea de sfârșit de an, alături de mingi gonflabile Zorb și o zonă de joacă cu apă.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și