(VIDEO) Actorul Morgan Freeman, pe lista americanilor interziși în Rusia, alături de Biden. Ce i-a atras sancțiunea

 (VIDEO) Actorul Morgan Freeman, pe lista americanilor interziși în Rusia, alături de Biden. Ce i-a atras sancțiunea

Rusia a publicat sâmbătă o listă cu 963 de cetățeni americani, printre care politicieni, oficiali guvernamentali, dar și actori sau afaceriști, cărora li se interzice intrarea în Rusia drept răspuns pentru mișcări similare luate la Washington după izbucnirea războiului din Ucraina. Pe listă se află președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, Mark Zuckerberg, dar și actorul Morgan Freeman, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Moscova anunțase deja sancțiuni care îi vizau pe mulți dintre cei de pe listă. O excepție este actorul de la Hollywood Morgan Freeman, care nu fusese citat anterior de autoritățile ruse. El este acum acuzat de Moscova că a înregistrat un videoclip în 2017 în care susținea că Rusia complotează împotriva Statelor Unite, relatează Radio Europa Liberă. „Renumitul actor a înregistrat un mesaj video în 2017, acuzând Rusia că complotează împotriva Statelor Unite și a cerut o luptă împotriva țării noastre”, a explicat Ministerul de Externe al Rusiei. Este o referire la apariție a lui Morgan Freeman într-un videoclip intitulat „Suntem la Război cu Rusia” în care acuza Rusia că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, câștigate de Donald Trump, menționează și BBC.

Lista, publicată pe 21 mai, îl include pe președintele americani Joe Biden, lideri de afaceri precum CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg sau pe Jamie Fly, președintele Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea. Pe listă, în mare măsură simbolică, se află și câțiva oficiali de top din administrația Biden, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și secretarul Transporturilor Pete Buttigieg.

 

Maria Palade

https://shok.md/