(video) Alexandr Stoianoglo, despre cele trei dosare penale pe numele lui Constantin Țuțu: Omor, escrocherie, trafic de influență și îmbogățire ilicită

 (video) Alexandr Stoianoglo, despre cele trei dosare penale pe numele lui Constantin Țuțu: Omor, escrocherie, trafic de influență și îmbogățire ilicită

Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, este vizat în trei dosare penale, două dintre care se află pe masa magistraților, iar unul este la etapa de finalizare. „În scurt timp acesta va fi expediat în judecată”, a declarat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo la emisiunea Puterea a patra de la N4, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„În privința domnului Țuțu, anul trecut, a fost expediat un dosar penal pe două capete de acuzații: escrocherie și trafic de influență. Avem încă dosarul în procedura Procuraturii Anticorupție legat cu îmbogățire ilicită și în timpul cel mai apropiat va fi expediat în judecată și avem un dosar pe faptul omorului din 2012, care a avut loc în raionul Orhei, dosarul acesta se află în procedura Curții de Apel”, a declarat Alexandr Stoianoglo, în cadrul emisiunii.

Contantin Țuțu se află acum în libertate și are ședințe de judecată.

Acesta s-a prezentat la data de 2 februarie, în fața magistraților, după mai multe ședințe amânate în dosarul în care este învinuit că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest, în toamna anului 2017.

Fostul deputat ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor, astfel încât aceștia să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința bărbatului. Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari.

Ultima ședința din 15 decembrie a fost amânată după ce Țuțu s-a infectat cu noul tip de coronavirus.

Un alt dosar în care este figurează fostul Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție, după ce instanța de fond l-a condamnat în luna mai, 2016, la 8 ani de închisoare cu executare pe Ion Corcodel, iar Oleg Pruteanu și Constantin Țuțu au fost achitați.