(video) „Am auzit că au vinuri și cireșe bune. Îl cunosc pe fotbalistul Gațcan.” Ce știu rușii despre Moldova și România „din apropiere”

 (video) „Am auzit că au vinuri și cireșe bune. Îl cunosc pe fotbalistul Gațcan.” Ce știu rușii despre Moldova și România „din apropiere”
1Shares

„Moldova este fostă țară a CSI, are vinuri și cireșe gustoase și costume naționale frumoase.” Așa au răspuns mai mulți cetățeni ruși la întrebarea ce cunosc despre Republica Moldova, într-un vlog postat pe canalul de Youtube „Planeta Rădeanu”, realizat de un conațional stabilit cu traiul la Moscova, de circa 20 de ani. Ce mai spun moscoviții despre țara noastră, dar și despre România vedeți mai jos, scrie UNIMEDIA.

Întrebați ce știu despre Moldova și România, trecătorii au răspuns:

„Aproape nimic, cer scuze.”

„Mă scuzați, mă grăbesc…”

„Sunt țări foarte bune. Toată viața am fost prieteni. Știu „Doina”. Știu că în Moldova sunt cireșe și struguri foarte gustoși. Românii au vinuri roșii seci bune, întotdeauna au avut festivaluri vesele. Am trăit prietenoși, veseli. Le-aș sfătui ca mereu să tindă să aibă relații reciproc avantajoase cu oricine și la granițe să întindă mese în loc de… Să ia decizii singuri, fără a se lăsa influențați de alții. Apropo, este și o biserică moldovenească aici, slujesc moldovenii și când ne întâlnim, suntem ca frații”.

„Este fostă țară CSI, Moldova. România și Moldova sunt țări sărace, comparativ cu celelalte state, cu Uniunea Europeană, cu SUA”.

„Îmi este cunoscut fotbalistul moldovean Gațcan. A fost mijlocașul echipei FC Rostov și mai știu din echipa națională a României câțiva jucători. Cunosc despre legenda fotbalului românesc, Hagi.”

„Fraților, vă așteptăm pe toți la Moscova.”

„Nu am auzit deloc.”

„În Moldova este un popor, aguzii…. Găgăuzii, da, este un popor de origine turcică. România e lângă Moldova.”

„Le dorim toate cele bune, să trăiască fericiți, să nu se certe cu nimeni, să aibă o viață frumoasă, să nu lupte cu nimeni. Să prietenim între noi. Fetelor, cu ocazia sărbătorii de 8 Martie le dorim succese la învățătură, la muncă.”

„Am auzit că Transnistria e parte a Moldovei, doar că nu știu care e situația la moment acolo.”

„Nimic nu știu.”

„Moldova e în sud, acolo se pare că se produce vin.”

„O parte a populației vorbește rusa, alta româna, o parte vrea cu România, alta cu Rusia și o parte a rămas ca pe timpurile URSS. Despre România știu că Bucureștiul este capitala sa.”

„Știu că au costume naționale foarte frumoase în România și căciuli frumoase ca în Moldova. Mi-am amintit o imagine de la orele de geografie în care toate popoarele se țin de mâini, în jurul unui glob. Vreau să spun că îi respect în egală măsură pe toți, avem aceleași valori și în pofida diferențelor de naționalitate, limbă, culoarea pielii, oamenii să prețuiască aceste valori, mai scumpe decât orice bogăție.”

„În Moldova este sediul unu joc, creatorul e de acolo. Este un joc destul de popular în Rusia, printre domnișoare, Clubul romantic se numește. Producătorul, designerii, toți sunt din Moldova. România este destul de frumoasă, am vrut să mergem la București. Este Patria lui Dracula. Și munții Carpați tot acolo sunt.”

„Am un prieten moldovean, mai mult nu știu nimic.”

Vloggerul moldovean a dezvăluit de când este stabilit cu traiul în capitala Federației Ruse și cu ce l-a atras această metropolă, dar și cum s-a schimbat orașul, din momentul în care a mers pentru prima oară acolo.

Într-un alt clip, acesta a decis să prezinte minusurile Moscovei, după aproape 20 de ani în care a locuit în capitala rusă. Printre aspectele mai puțin plăcute ale acestei metropole gigantice se numără distanțele mari între destinații, parcările scumpe și prețurile cosmice la imobile, dar și faptul că din cele 365 de zile ale anului, mai puțin de 100 sunt însorite.

Toamna trecută, vloggerul din Moldova stabilit în Rusia a vizitat Casa Muzeu Lev Tolstoi, din Tula, împreună cu soția sa și cele 2 fiice. Familia a rămas impresionată de detaliile din viața marelui scriitor, dar și de modul și locul în care a ales să fie înmormântat.

Mai devreme, bărbatul, însoțit de soție și cele două fiice, s-a aventurat într-o excursie prin regiunile Rusiei și a prezentat, într-un vlog pe youtube, viața unui conațional de al său, stabilit cu familia într-un sat din Tula.

Alexandru Blîndescu, născut într-un sat cu Maia Sandu, care a schimbat luxul de la Moscova pe o fermă într-un sat din Tula, a povestit, în vlogul familiei Rădeanu ce l-a făcut să lase capitala Rusiei și să se mute cu traiul la țară, ce crede despre români și despre unirea cu România, dar și de ce nu revine în Moldova.

La începutul acestui an, vloggerul l-a vizitat din nou pe Alexandru Blîndescu, moldoveanul dintr-un sat cu Maia Sandu, stabilit cu traiul într-un sat din Tula. Cum se descurcă bărbatul iarna, la ferma sa, dar și ce părere are despre situația de la baștină și despre politica mondială în general vedeți mai jos.

1Shares

Aura Mereuta

https://shok.md