(VIDEO) „Am muncit cu mama în Rusia, din clasa a 9-a. Locuiam într-un vagon.” Tatiana Maxian, dezvăluiri despre copilăria grea și violența în familie

 (VIDEO) „Am muncit cu mama în Rusia, din clasa a 9-a. Locuiam într-un vagon.” Tatiana Maxian, dezvăluiri despre copilăria grea și violența în familie
68Shares

Bloggerița și interpreta Tatiana Maxian, care este și femeie de afaceri, mărturisește că a avut o copilărie foarte grea, iar viața de familie a părinților săi nu era nici pe departe un exemplu de urmat. Născută într-un sat cu Irina Rimes, Tatiana spune că și-a dorit să plece cât mai devreme din localitatea de baștină, iar când revine, îi este greu pe suflet. „Am muncit mult ca să facem bani, câștigam maxim 150-200 de dolari pe lună. Locuiam în vagoane, câte 10-12 persoane”, a dezvăluit bloggerița, într-un episod al podcastului Bandstage. Cum a ajuns să muncească la Moscova, fiind minoră, dar și ce a determinat-o să revină în țară, ca să-și continue studiile, aflați mai jos, scrie UNIMEDIA.

Tatiana Maxian a copilărit în satul izvoare, raionul Florești, în aceeași localitate unde s-a născut și a crescut și Irina Rimes: „Copilăria mea a fost foarte frumoasă, dar foarte, foarte grea. Situația în familie era mai grea și mama era nevoită să plece peste hotare. Am o soră mai mică și eu aveam grijă de ea și de toată gospodăria”.

Tatiana spune că și-a dorit să plece cât mai repede din localitatea sa de baștină: „După ce a decedat tata, am vândut totul, nu mă mai leagă nimic de sat. A rămas bunica și câteva rude, merg încolo o dată, de 2 ori pe an, dar de câte ori mă duc, mă apasă, mă doare. Totuși, e foarte bine că am ieșit de acolo. Situația pe care am avut-o în familie nu era atât de bună. A fost violență, secvențe mai puțin plăcute, iar eu am decis că vreau să plec și să mă dezvolt, să nu mă opresc aici.

Bloggerița a plecat la muncă peste hotare din clasa a 9-a: „Am plecat cu mama. Mama era încă în relație cu tata, dar după ce am plecat eu, tata deja a adus altă femeie și părinții mei au divorțat”.

Tatiana Maxian se bucură de faptul că a avut cel puțin susținere din partea profesorilor, cât timp mama sa era plecată în străinătate, iar ea rămânea acasă: „Mi-a plăcut cel mai mult că m-au susținut. Mă vedeau mereu că prășesc sau spăl hainele la izvor sau pasc bobocii sau fac mâncare. Îmi spuneau că sunt bravo, că pot și să mă strădui să învăț. Din clasa a 5-a coceam, făceam mâncare, spălam covoare mari. Am apucat timpurile de a spăla pe piatră, îmi era tare drag”.

După gimnaziu, bloggerița a plecat în Rusia, la muncă: „Mama lucra la o fabrică de ciocolată și m-a luat acolo, făceam și eu ciocolată. Chiar luam și ture de noapte, pentru că mama a spus că trebuie să facem bani să cumpărăm casa noastră, după ce tata a adus altă femeie în casă. Am muncit mult ca să facem bani, câștigam maxim 150-200 de dolari pe lună. Toți banii îi dădeam mamei. Locuiam în vagoane, câte 10-12 persoane, aveam câte o zi liberă pe săptămână și atunci mai ieșeam la plimbare. Acolo și ne hrăneau. Eu idee nu aveam cât costă acolo apartamentele, dar cu siguranță salariul nu ar fi fost suficient pentru a închiria un apartament”.

Aceasta nu a fost singura sa experiență de muncă în Rusia: „Apoi, după ce am făcut cunoștință cu Ilie, am vândut înghețată la o piață, cartele SIM, apoi am lucrat croitoreasă. Am cusut huse pentru mașini, am lucrat cu mama, era mai bine plătit. Locuiam în acea croitorie, cu acel miros de plastic toxic. Circa un an am lucrat acolo, ziua munceam, noapte pe mesele de lucru așterneam burete și dormeam. Munceam la negru”.

Cum a decis să abandoneze Rusia și să revină în țară, pentru a-și continua studiile, aflați din interviu:

În 2023, Tatiana și Ilie Maxian au dezvăluit, în cadrul unui podcast, secrete din viața de cuplu, cum a început relația lor, ce vise au, dar și au răspuns la mai multe întrebări provocatoare. Cuplul are 3 copii, dar și multe realizări comune pe plan profesional, inclusiv piese lansate:

68Shares

Aura Mereuta

https://shok.md