(VIDEO) Ansamblul de violoniști Corzile Fermecate din Moldova, moment sublim pe scena de la Românii au talent: „Am remarcat ceva foarte plăcut: aproape toți zâmbeați în timp ce cântați!”

 (VIDEO) Ansamblul de violoniști Corzile Fermecate din Moldova, moment sublim pe scena de la Românii au talent: „Am remarcat ceva foarte plăcut: aproape toți zâmbeați în timp ce cântați!”
0Shares

Ansamblul „Corzile fermecate” a fost fondat în 1998, având ca scop formarea unui grup de violoniști pentru a participa la diverse concerte și concursuri, precum și pentru a implica mai mulți elevi în activitățile școlare, motivându-i să studieze cu pasiune, scrie protv.ro

Denumirea actuală a ansamblului a fost propusă de administrația școlii în 2009, când grupul a început să participe la concursuri internaționale, considerându-se cea mai potrivită pentru un ansamblu de violoniști talentați.

Ansamblul este alcătuit din elevi ai Școlii de Arte care studiază în clasele a V-a – a VII-a și sunt ca o mare familie.

Victoria Cuculschi este profesoara de vioară și coordonatoarea grupului. Fiica sa, Daniela Cihicin, este dirijoarea ansamblului. De asemenea, fiicele Danielei fac parte din această familie muzicală: Evelina cântă la vioară, iar Milena acompaniază la pian. Victoria îi consideră pe toți membrii grupului ca fiind propriii săi copii.

De-a lungul timpului, membrii grupului au acumulat o bogată experiență în domeniu și au studii de specialitate. Printre ansamblurile apreciate de ei se numără „Virtuozii Moscovei”, sub conducerea lui V. Spivacov, și ansamblul de violoniști al Teatrului „Bolșoi”.

Începând cu anul 2009, ansamblul participă anual la diverse festivaluri și concursuri, desfășurate în țări precum Bulgaria, Ungaria, Polonia, Grecia, România și Republica Moldova.

De asemenea, au apărut în fața publicului atât la Tezaur TV, cât și la numeroase concerte organizate în școală și în afara ei (biblioteci, muzee, săli de concert, case de copii, grădinițe).

Cele mai fericite momente pentru ei sunt cele în care au succes la concerte și concursuri, iar momentele mai dificile apar atunci când trebuie să descifreze lucrările complexe.

Visul lor, ca grup, este să ajungă în finala concursului Românii au talent. Dacă ar câștiga premiul, și-ar folosi banii pentru dezvoltarea ansamblului și îmbunătățirea activităților acestuia. Copiii din ansamblu sunt talentați nu doar în muzică, ci și în alte domenii, precum pictură, gimnastică, dansuri și canto.

Dragoș Bucur: „Am remarcat ceva foarte plăcut: aproape toți zâmbeați în timp ce cântați! A fost un spectacol să vă urmăresc fețele în timp ce cântați”

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md