(video) Atac armat într-un supermarket din SUA. Zece persoane au fost ucise și trei rănite. Detaliile cumplite din anchetă

 (video) Atac armat într-un supermarket din SUA. Zece persoane au fost ucise și trei rănite. Detaliile cumplite din anchetă

Zece persoane au fost ucise în urma unui atac armat în statul New York. Poliţia consideră că infracţiunea a fost motivată de ură, relatează SHOK.md, cu referire la presa străină.

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut la faţa locului, în oraşul Buffalo.

Suspectul a intrat într-un supermarket aglomerat sâmbătă după-amiază înainte de a deschide focul. El a folosit o cameră pentru a transmite atacul online, a spus poliţia.

FBI a descris atacul drept un act de „extremism violent”.

„Investigăm acest incident atât ca o crimă motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a declarat Stephen Belongia, agentul responsabil al biroului FBI din Buffalo, într-o conferinţă de presă.

Se crede că suspectul a condus câteva ore pentru a ajunge în zona predominant neagră a oraşului. Treisprezece persoane au fost împuşcate, iar majoritatea victimelor erau de culoare, a declarat comisarul de poliţie din Buffalo, Joseph Gramaglia.

Cele trei victime rănite – care lucrau toate la supermarket – nu au suferit răni care le-au pus viaţa în pericol.

Un ofiţer de poliţie pensionar care lucra ca agent de securitate la supermarket a încercat să-l împuşte pe suspect, dar s-a numărat printre cei ucişi.

Suspectul purta o puşcă de mare putere, precum şi o cască, a spus poliţia. El a predat arma după o confruntare tensionată înainte de a fi reţinut.

„Acesta este cel mai rău coşmar cu care se poate confrunta orice comunitate şi suntem răniţi”, a declarat primarul din Buffalo, Byron Brown, reporterilor la conferinţa de presă.

„Nu putem lăsa această persoană plină de ură să ne împartă comunitatea sau ţara”, a adăugat el.

Descriind consecinţele atacului, un ofiţer de poliţie a declarat pentru Buffalo News: „Este ca şi cum ai merge la un film de groază, dar totul este real. Este asemănător Armaghedonului”.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a descris incidentul drept „un act de violenţă dispreţuitor”.

Între timp, preşedintele american Joe Biden a fost informat despre împuşcătură. „Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.