(video) Au jefuit o refugiată din Ucraina de 3 mil. lei: Cinci moldoveni s-au oferit să o ia de la vamă, apoi au dat-o jos cu forța din mașină

 (video) Au jefuit o refugiată din Ucraina de 3 mil. lei: Cinci moldoveni s-au oferit să o ia de la vamă, apoi au dat-o jos cu forța din mașină

O femeie de 66 de ani, refugiată din Ucraina, a fost jefuită de geanta cu bani. Aceasta avea la ea 152 722 dolari , 680 de euro și 170 000 de hrivne, precum și mai multe produse alimentare, 4 carduri bancare și un telefon mobil, astfel cauzându-i părții vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari în sumă totală de 2.924.806 lei, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Cazul a avut loc ieri în jurul orei 05:00. În timp ce transportau femeia de la vama Leușeni spre Chișinău, în apropierea localității Piatra-Albă din raionul Ialoveni ar fi coborât-o cu forța din unitatea de transport și i-au sustras în mod deschis geanta.

Oamenii legii din Ialoveni au reținut pe urme fierbinți presupușii autori ai infracțiunii.

Potrivit poliției, este vorba despre doi tineri de 28 de ani, din raioanele Strășeni și Telenești, anterior judecați; un bărbat de 38 de ani, din Chișinău, anterior judecat; o femeie de 30 de ani, din mun.Chișinău, fără antecedente penale și un tânăr de 22 de ani din raionul Strășeni.

Toți cei 4 bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în stare de libertate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, acțiunile infractorilor fiind calificate prin prisma art. 187 aln. 5 din Codul Penal al Republicii Moldova și riscă de la 12 la 15 ani de închisoare.

În urma măsurilor speciale de investigație au fost depistate și ridicate toate bunurile victimei, la domiciliul executorului infracțiunii, care locuiește într-un sat din raionul Strășeni, sursele financiare fiind ascunse în beci.

La moment în privința făptașilor sunt întreprinse un șir de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, îndreptate la acumularea și administrarea justă a materialului probatoriu pe caz, precum și se verifică apartenența acestora la comiterea altor crime grave.