(VIDEO) Au trăit cu un glonț în inimă sau cu ace ruginite, în organe: Cele mai neobișnuite lucruri pe care le-a găsit un medic legist în cadavre

 (VIDEO) Au trăit cu un glonț în inimă sau cu ace ruginite, în organe: Cele mai neobișnuite lucruri pe care le-a găsit un medic legist în cadavre

Un om poate supraviețui chiar și cu un glonț în inimă sau cu ace ruginite înfipte în organe. O confirmă medicul legist Ion Cuvșinov, fost director al Centrului de Medicină Legală. Acesta a povestit, în cadrul unui interviu cu Dorin Galben, despre cele mai neobișnuite obiecte pe care le-a găsit în corpurile neînsuflețite ale unor persoane decedate, cărora le-a făcut autopsia, scrie SHOK.md.

„Un veteran de război care a umblat până la moarte cu un glonț în inimă – jumătate afară, jumătate înăuntru. Acesta a fost unicul caz. Bărbatul a trăit după război încă patruzeci și ceva de ani cu glonțul în inimă. E posibil. Organismul nostru are capacități mari de rezistență. Cred că chirurgii nici nu au încercat, pentru că au văzut că la el dinamica este stabilizată, cred că nu a avut complicații grave și acest glonț a stat ca un cep în butoi și nu a permis hemoragiei să se dezvolte. Apoi orgabismul lucrează cu asta, incapsulează, repar ă toate deficiturile de țesut creat”, a menționat Ion Cuvșinov.

Un alt caz pe care l-a avut în practica sa a fost la fel de neobișnuit.

„Am mai avut un caz deosebit, când am lucrat în Râbnița. O femeie în vârstă, am găsit 3 ace de cusut ruginite. Aveau diferite străpungeri, unul era înfipt în ficat, altul în pancreas, din stomac au ajuns acolo. M-am interesat de istoria acelei femei, mi s-a povestit că în trecut, ea făcea avorturi criminale, era așa o meserie, mai ales în anii de după război. S-a depistat acest fapt și a fost condamnată, a stat în închisoare și mă gândesc că fiind acolo, poate a avut și scop de suicid și a înghițit acele ace, dar a rezistat și a trăit toți anii, până la adânci bătrâneți”, a relatat medicul legist.

Duminica Lilia

https://shok.md/