(VIDEO) „BMW-ul arăta 220 km/h”. Mama băiatului de 15 ani, lovit mortal la Telenești, cere pedeapsă maximă pentru șoferul suspectat

 (VIDEO) „BMW-ul arăta 220 km/h”. Mama băiatului de 15 ani, lovit mortal la Telenești, cere pedeapsă maximă pentru șoferul suspectat
30Shares

Mama băiatului de 15 ani, care a murit, după ce un BMW a intrat în căruța în care se afla cu prietenul său, se teme că șoferul vinovat va scăpa de pedeapsă. Femeia a mărturisit, într-un interviu cu Adrian Prodan, că vrea cea mai mare pedeapsă pentru persoana care se afla la volanului automobilului care i-a omorât fiul, în seara zilei de 16 martie 2024, scrie UNIMEDIA.

„Accidentul s-a produs pe 16 martie, zi pe care o voi ține minte toată viața. Băiatul venise de la bunica și se întorcea tot la ea, în satul Scorțeni. El a venit în sat, dar acasă nu a ajuns, s-a întâlnit cu verișorul lui și se întorcea spre Scorțeni”, își amintește mama adolescentului decedat, cu lacrimi în ochi.

Vestea tragică i-a dat-o cumnata: „M-a sunat și m-a întrebat dacă Marius e acasă. Când am auzit de Marius, mi s-a tăiat totul, aveam o presimțire, un instinct de mamă. Am spus că e cu calul. A spus să mergem pe trasă să vedem, pentru că s-a produs un accident. Acolo am văzut calul, iar alături era Marius. Am strigat tare, i-am rugat mult pe medicii de la salvare să-i mai facă ceva, poate îi mai acordau un ajutor ceva, să îl aducă la viață”.

Lovitura a fost foarte puternică: „Era lovit la cap, la spate, la picior, la mână, tot era fracturat”.

Mama lui Marius spune că fiul său se deplasa regulat, cu căruța, spre Scorțeni: „Mergea încetișor, pentru că era deal și calul la deal nu aleargă, pe partea dreaptă a drumului. Din spusele lui Marin, băiatul care era cu Marius, a venit din spate o mașină, ei nici nu au observat-o, avea viteză atât de mare, de parcă a zburat și a aterizat peste ei, în spatele lor”.

Căruța a fost făcută bucăți: „Ca chibriturile, era totul deteriorat. Șoferul avea viteză foarte mare. Dacă nu avea viteză, poate Marius supraviețuia, oricât de gravă ar fi fost starea lui. Cei care au fost acolo au văzut că era pe ecran viteza 220 km/h. Acum doamna anchetatoare spune că ei când au ajuns avea 0 km, nu cred asta. Trebuie să existe o memorie, care să rețină viteza care a fost. Dacă nu, înseamnă că e legat de bani, iar noi asta nu acceptăm. Noi pe Marius îl vrem, ei nu ni-l pot întoarce, să fie buni să facă dreptate în cazul nostru”.

La locul accidentului nu era o singură mașină: „De ce știm asta? Marin a văzut o mașină, care era aproape de căruță, iar a doua era cea care a lovit în ei și era deteriorată sus. El pe aceea nu a avut cum să o vadă, pentru că a vrut să se ridice și și-a pierdut cunoștința. Mașinile veneau de undeva și se întreceau, chiar făceau live. Acest live oricum la cineva în memoria telefonului trebuie să se fi păstrat”.

Femeia spune că Poliția a reacționat foarte repede: „De unde s-a luat așa repede Poliția? Foarte multe întrebări am pus. Au venit întâi 2 mașini de poliție și una a ambulanței. Doamna anchetatoare ne-a spus inițial că după apel, au reacționat 2 mașini, apoi a zis că o mașină se deplasa întâmplător prin regiune, ceea ce eu nu cred. Cred că erau pe urmele lor și tare bine ar fi să recunoască.

Femeia crede că dacă mașina implicată în accident nu s-ar fi defectat, șoferul ar fi fugit de la fața locului: „Ar fi plecat cum a plecat și prima mașină. Apelul telefonic a fost făcut din altă localitate, de presupusul prieten al șoferului, care era la volanul celeilalte mașini. Cred că la volan era o fată, de pe live s-a văzut, de peste hotare au privit și au anunțat. El spune că a fost el la volan, dar nu a fost așa, dacă era el, poate Marius rămânea în viață”.

La peste 2 luni de la producerea tragediei, dosarul încă nu a ajuns în instanță: „Abia ne-a sunat avocatul că sunt gata rezultatele expertizei. Ni le-a prezentat și noi ne-am dus cu speranța că s-a pornit ceva, când știm unde e Marius și unde e băitanul care la 19 ani are BMW și a zburat așa, nu știe să conducă regulamentar”.

„După ce au venit rezultatele m-a sunat avocatul nostru, precum că avocatul băiețelului cu BMW, mi s-a memorizat asta, e gata să se întâlnească cu noi și să ne acopere cheltuielile suportate la înmormântare. Am spus că iertăm doar dacă ni-l întoarce pe Marius. Au de lucru mult acolo, se ascunde ceva, ceva e suspect”, a mai adăugat mama adolescentului decedat.

„E foarte dureros când știi că Marius stă la întuneric, cu mormane de țărână deasupra lui, iar cineva luptă să scape ușor, pentru că își recunoaște vina. Să fie om cu respect și să primească așa cum este, eu i-aș da cea mai mare pedeapsă, a luat viața copilului meu. Niciun medicament, nimeni nu îmi poate lua durerea”, a spus femeia, îndurerată.

Un copil de 15 ani a murit, iar alt minor a fost transportat în stare gravă la spital, după ce un BMW a intrat în căruța în care se aflau. Accidentul tragic a avut loc pe 16 martie seara, în jurul orei 20:11, pe traseul ditre satele Chiștelnița și Scorțeni.

Potrivit poliției, un automobil de model BMW, condus de un șofer de 20 de ani, a tamponat din spate un transport hipomobil, în care se aflau doi minori cu vârstele de 15 ani. În urma impactului, unul dintre minori a decedat până la sosirea ambulanței, iar cealaltă persoană minoră a fost transportată la Spitalul Raional Telenești, în stare gravă.

 

30Shares

Aura Mereuta

https://shok.md