(video) Cavcaliuc a fost eliberat și întors în Moldova cu o cursă avia: Colegii l-au așteptat cu flori la aeroport

 (video) Cavcaliuc a fost eliberat și întors în Moldova cu o cursă avia: Colegii l-au așteptat cu flori la aeroport

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc și alți doi membri ai formațiunii, care au fost reținuți pe aeroportul din Moscova au ajuns în această noapte în Republica Moldova. Aceștia au fost întâlniți la Aeroportul Internațional din Chișinău cu flori de către mai mulți membri de partid, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Eu mă bucur că voi sunteți la fel de puternici, eu eram la fel de puternic. În fiecare secundă petrecută acolo m-am gândit la momentul când eu o să mă întorc și noi o să continuăm lupta pentru Moldova, să nu stăm în genunchi la nimeni, să ne le dăm voie să ne calce în picioare”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid au fost reținuți pe aeroportul din Moscova. Aceștia urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat cu referire la informația apărută în presa națională despre reținerea pe aeroportul internațional Sheremetyevo din orașul Moscova a liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid. Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Comisia Electorală Centrală solicită Ministerului de Externe și Ambasadei Rusiei în Moldova să explice, în regim de urgență, motivele reținerii președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Despre aceasta a anunțat Partidul PACE care a primit o copie a demersului.

Gheorghe Cavcaliuc, avea interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse, mai mult ca atât acesta cunoștea despre faptul că dispune de această interdicție.