(VIDEO) Cel mai scandalos divorț al anului. Mariana și Ion Bargan au dat totul din casă – abuzuri, popularitate și datorii: Am ajuns să mănânc resturi

 (VIDEO) Cel mai scandalos divorț al anului. Mariana și Ion Bargan au dat totul din casă – abuzuri, popularitate și datorii: Am ajuns să mănânc resturi
68Shares

Mariana Bargan, soția lui Ion Bargan, proprietarul rețelei Bestseller, face dezvăluiri dure din spatele căsniciei, care a ajuns la final, iar separarea încă se întinde cu scandaluri, amenințări, interdicții și lacrimi din partea ambilor, pe rețelele de socializare. Cei doi foști soți au mers la Monologla Dorin Galben și au povestit fiecare partea sa de adevăr. În timp ce Mariana denunță că a trăit cu un abuzator timp de 7 ani, timp în care a fost umilită, numită, îmbrâncită și chiar luată e gât, Ion afirmă că fosta nevastă aruncă „cu murdărie doar pentru popularitate”. Așa sau altfel, poliția i-a impus acestuia o interdicție de a se apropia de copii pentru trei luni de zile, scrie UNIMEDIA.

Mariana are 28 de ani, este mamă a doi copii și este fiica fostului polițist Ion Stratulat, ucis la o terasă din centrul capitalei, încă în 2011. Ea avea atunci doar 15 ani și întâmplarea a marcat-o profund.

Când avea 15 ani, tatăl său a fost împușcat în plină zi

„Tatăl meu a fost întotdeauna ocrotitorul meu, îngerul meu păzitor. Era salvatorul meu, îmi rezolva mereu toate problemele. Mai am doi frați și o soră. Acum am o relație foarte caldă cu mama, dar eu eram mereu fata tatei.

Când aveam 14 ani, părinții mei au divorțat, pentru că relația lor frumoasă s-a transformat în una toxică. Ei parcă nu ne observau, mereu se certau, iar divorțul lor ne-a afectat foarte mult. Nu am să uit vreodata seara în care tata și-a strâns bagajele și a plecat – holul era plin cu genți negre.

Mama a rămas singură, cu trei copii, o presiune mare, aveam conflicte între noi și eu am plecat, cu fratele să locuim cu tata. Am locuit cu el un an, până tatăl meu a fost împușcat.

Era luni, 19 septembrie, 2011, eram la lecția de biologie… nu voi uita acea zi niciodată. Am aflat despre moartea lui dintr-un mesaj pe care mi l-a scris fratele meu – „Meri, cred că tata a murit”. La pauză el mă aștepta deja la ușă, tot plâns”, își amintește printre lacrimi tânăra.

Ion Stratulat a fost împușcat în cap, la o terasă din centrul capitalei, de către sportivul Ion Șoltoianu. Cei doi luau prânzul împreună. La un moment dat, Șoltoianu s-a ridicat, a scos arma și a tras de câteva ori, inclusiv în cap.

„Ancheta a constatat că tatăl meu a fost omorât la comandă, iar tata știa că asta urmează să se întâmple și nu înțeleg de ce nu a luat măsuri, de ce nu a apelat la organele de drept, de ce nu a plecat. Nu am putut să cred, să conștientizez că tatăl meu e mort, pentru că eu mereu îl vedeam invincibil și îmi imaginam că e doar o înscenare și el, ca într-un film, la un moment dat, va apărea”, spune ea.

Refugiul în România și terapia la psiholog

După moartea tatălui, familia a rămas practic fără nimic. Mariana a mers în România să-și continue studiile, unde a făcut terapie gratuită la psihologul școlii, iar peste patru ani a revenit o altă „persoană – independentă, neînfricată”.

În timpul unor cursuri, Mariana a fost invitată la un camping, la Rezina.

Ion Bargan și „bombardarea” ce iubire

„În drum spre Rezina l-am cunoscut pe viitorul meu soț, Ion Bargan. Primul contact a fost un conflict, tot drumul ne-am ciondănit și acel moment a fost primul „red flag” pe care însă l-am ignorat.

La Rezina am discutat despre cărți – aveam amândoi o mare pasiune pentru cărți.

Începutul relației a fost unul fabulos – bombardare cu iubire, o relație de iubire desprinsă din filme sau din cărți. Ne vedeam zilnic, la întâlniri romantice, călătoream, îmi făcea cadouri, dezvăluiri, îmi săruta mâinile, mă purta ca pe palme.

Prima carte pe care mi-a dăruit-o a fost „Te blestem să te îndrăgostești de mine” de Nicolae Dabija și într-adevăr s-a dovedit a fi ca un blestem. Era romantic, atent, eram un cuplu exemplu.

Totul era perfect, totul era minunat, eram cea mai fericită femeie din lume, iar nunta a fost minunată – exact așa cum mi-am imaginat-o”, povestește tânăra.

Soacra și credința

Mariana spune că nu a fost acceptată de familia lui din prima, iar când a mers prima dată la socri, aceștia au pus-o să spună Tatăl Nostru.

„E prima rugăciune învățată încă la 3 ani și pe care o spun mereu, dar, de emoții, am făcut o greșeală, am uitat două versuri. Ei m-au impus să spun Tatăl Nostru iar și iar și eu de fiecare dată greșeam, ei râdeau. Eu, roșie pe față, plângeam de rușine. Acum înțeleg că ce a fost atunci a fost un abuz spiritual.

Am fost dusă la mănăstirea Zloți și impusă să merg în patru labe prin biserică ca să-mi „curăț sufletul meu negru”, de față cu alte persoane din biserică, totul ca să mă umilească”, susține Mariana.

Cu bănuții în cănuță și cerințe tot mai mari

„După nuntă lucrurile au început să degradeze. M-am pomenit închisă în casă, cu bani într-o cănuță, mică, veche – zilnic îmi punea acolo bani pentru necesitățile mele personale. Suma devenea din ce în ce mai mică, până când într-o zi banii au dispărut din cănuță. A încetat să-mi mai dea bani mie. El cumpăra tot.

Continuam să merg la facultate, dar era tot mai greu să fac față cerințelor casnice – el voia o familie tradițională, curat, mâncare. Afacerea mea îmi venea greu să o mențin, pentru că mă implicam foarte mult în afacerea lui. Am făcut niște alegeri proaste, la insistența lui și într-un final am renunțat la afacerea mea, pentru că nu reușeam să mă împart între afacerea mea și a lui. Nu m-a angajat oficial, am fost și librar, și traducător, marketolog, editor, la depozit am lucrat, seara, dimineața, însărcinată. Mă plătea prost, mai prost decât pe alți angajați”, dezvăluie Mariana.

Mai întâi mi-a spus că „sunt proastă și nu gândesc cu capul”

„Apoi el mi-a aruncat hainele mai dezgolite sau cu pietre. Eu tratam asta ca pe o mare iubire, gelozie. Chiar mergeam la 5 dimineața la alergare, pentru el, că eu urăsc să alerg. La un moment dat am devenit vegani, la inițiativa lui. Am slăbit foarte mult, aratam ca un schelet.

Sarcina și flirturile cu alte femei

„Am rămas însărcinată și pe măsură ce avansa sarcina, situația tot degrada.

Flirta cu alte femei, astfel încât mă întrebau oamenii eu cine sunt, sora?! Glumeam cumva că sunt soția însărcinată a directorului. Putea să cumpere altor femei deserturi, iar mie nu și doar să mă întrebe „tu tot vrei?”. Îmi spunea că nu e atras de mine, că m-am îngrășat.

Primul copil s-a născut cu multe complicații, iar el nu voia să vină să ne ia acasă. Mi-a spus să iau copilul, bagajele să iau un taxi și să vin. Dar, eu eram după operație, mi-ar fi fost imposibil, că abia mă țineam pe picioare, cu trei bagaje și copilul să merg singură și să ridic patru etaje acasă. Pretextul invocat de el atunci a fost că trebuie urgent să plece în România după o scriitoare, care refuza să merge la transportul public.

Atunci a fost primul conflict major.

După ce am născut, am devenit total dependentă de el. Până și indemnizația mea de maternitate o primea tot el. Abuzul verbal, moral, financiar a continuat. Iar după a doua naștere, relația în totalitatea a luat-o la vale.

Au venit primele gânduri că vreau să evadez. Planul meu era să adun niște bani ca să devin cât de cât independentă financiar, dar e greu cu un astfel de om să aduni niște bani”, declară ea.

„Când m-a apucat prima dată de gât, eu am înghețat”

„Situația a degradat – s-a ajuns la agresiune fizică, să arunce obiecte în mine, să mă îmbătrânească, să mă apuce de gât. Când m-a apucat prima dată de gât, eu am înghețat, eram în șoc.

Conflictele se iscau din nimic – nu-i plăcea mirosul din bucătărie sau tonalitatea cu care vorbesc eu. M-a apucat de gât pentru că râdeam și a crezut că râd de el. Am înțeles că îl irită simplul fapt că respir.

Arunca în mine cu obiecte, mă controla total financiar – îmi spunea că sunt singură, că nu am unde să mă duc, că îmi va lua copiii”, povestește Mariana și explică de ce decizia de a pleca a durat 7 ani.

În ultimii doi ani am trăit un stres continuu, am ajuns la 39 kg

„Nici eu nu am înțeles până nu demult de ce am stat atâția ani. Dar, după fiecare abuz, el se transforma într-o persoană de miere, perfectă. Însă abuzurile s-au întețit.

M-a izolat de toți prietenii mei, de rudele mele, stăteam închisă în casă cu copiii 7 din 7 zile. Nu mă ajuta. A început să-mi fie frică de el, când auzeam cheia în broască aveam atacuri de panică, simțeam că mă sufoc.

Trăiam cu frică de moarte și mereu mă gândeam ce se va întâmpla cu copiii mei, în caz că se întâmplă ceva. Am început să vorbesc cu unele persoane. Devenisem instabilă emoțional. Nu mă puteam culca până nu se culca el. Ulterior mi-am dat seama că foarte mult timp nu am mâncat la masă. Dacă mă așezam el se lua de mine, dacă luam un desert spunea că e pentru copii și costă scump.

Am ajuns să mănânc doar resturi. Acum, mamă cu doi copii, cântăresc 39 de kilograme, mă bate vântul.

În ultimii doi ani am trăit un stres continuu și-mi era frică să-i spun că vreau să divorțez”, explică Mariana.

„El ascunde în interiorul lui doi bărbați – unul perfect și agresorul”

„În societate are o imagine impecabilă, antreprenor, bun creștin, familist. Dar acasă, devenea agresiv, abuzator, iritat și vedeam cum se încărca din frica mea, din lacrimile mele.

Când i-am spus că vreau să divorțez el a trecut prin toate etapele, și-a rătat toate fețele, măștile – mai întâi a fost blând, bun, încerca să mă convingă să mă răzgândesc, apoi a apărut monstrul. M-a amenințat că îmi ia copiii…

În cele din urmă a acceptat să divorțăm, doar după ce am acceptat că nu pretind la averea lui, la banii lui. Am rămas cu 2 copii mici și o pensie de 7 mii de lei”, afirmă tânăra mamă.

Pentru că familia lui continuă să o viziteze și să încerce să o dea afară din apartamentul în care stă cu copiii lor, Mariana a scris o plângere la poliție. Ea a fost luată sub protecția Centrului de Justiție Familială, iar, într-un final, Ion Bargan a primit o interdicție pentru 3 luni de a se apropia de copii.

„Nu pretind la nimic, nici la afacerea care e plină de datorii, din apartament tot mă voi muta, doar cu lucrurile noastre personale. Vreau doar să spun femeilor să nu trăiască în abuz, nici pentru copii. Copiilor nu le este bine în astfel de relații abuzive. Abuzatorii nu se schimbă. Prindeți curaj, nu cedați, apelați la organele de drept și cereți ajutor. Nu regret că am făcut-o, singurul regret este că nu am făcut-o mai devreme”, a încheiat Mariana.

La rândul său, Ion respinge toate acuzațiile aduse de Mariana și spune că ea este extrem de posesivă și „toarnă toată această murdărie doar pentru popularitate – cu prețul unei dureri de familie”. „Iubirea vieții mele, îmi pare rău că nu am putut să păstrăm acele sentimente pure care erau la început”, spune Ion, în următorul monolog.

68Shares

Aura Mereuta

https://shok.md